obratite pažnju!

Privatni istražitelj otkriva: 'Ova 3 znaka otkrivaju da će vam brak završiti razvodom'

Foto: pexels.com
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
04.07.2024.
u 12:30
Pogledaj originalni članak

Veze mogu biti teške i u najboljim vremenima, a ovisno o statistikama u koje vjerujete, 30% do 50% svih brakova završi razvodom. Komunikacija igra vitalnu ulogu u održavanju zdravog braka, a način na koji se izražavamo našim partnerima može produljiti dugovječnost naših odnosa. Iako postoji mnogo razloga zašto bi se par razveo, prema privatnom istražitelju Aaronu Bondu postoje jasni znakovi koji ukazuju na kraj veze, piše The Sun. Aaron kaže: ‘Naš tim je radio na više od 15 000 slučajeva i za nekoliko minuta možemo jasno vidjeti hoće li par uspjeti ili ne’. 

1. Lijepi pozdrav: ‘Kako se par pozdravlja jedan je od najvećih pokazatelja hoće li ostati zajedno. Ovo se može vidjeti unutar 30 sekundi od gledanja interakcije para. Umjesto da jedno drugome uputite topao i srdačan pozdrav, ako započnete svoju komunikaciju prigovaranjem ili kritiziranjem jedno drugoga, to sugerira da postoje problemi u vezi’, rekao je Aaron. 

Ono što radite dok vas vaš partner ne gleda također može biti opasno za vezu. ‘Nedostatak poštovanja koji se pokazuje kolutanjem očima je nešto što smo primijetili da također predstavlja katastrofu za vezu. Ovo pokazuje prezir prema osobi, a ne ljubav i samo je pitanje vremena kada će se veza raspasti. Kada jedan partner zakoluta očima na drugoga, to signalizira odbacivanje ili nadmoć i jasan je znak da ne shvaćaju ozbiljno partnerove osjećaje ili mišljenja’, upozorava Aaron.

2. Verbalni znakovi: Način na koji razgovaramo s našim partnerima može utjecati na naš odnos. Korištenje apsolutnih izraza za negativno opisivanje svojih postupaka moglo bi učiniti da se osjećaju grozno i ​​ogorčeno. Aaron kaže: ‘Ako vi ili vaš partner koristite izraze kao što su cijelo vrijeme, uvijek, nikad i nitko, na primjer ‘zašto ti uvijek hrana zagori, ne možeš ništa napraviti kako treba, onda bi vaša veza mogla biti u velikim problemima’. 

3. Stonewalling: Od nekih se svađa treba maknuti kako bi oba partnera imala vremena da se smire. To je normalno, ali ako se vi ili vaš partner stalno povlačite iz interakcije, postoji velika vjerojatnost da će vaša veza uskoro završiti. Aaron kaže: ‘Stonewalling je kada se jedan partner povuče iz komunikacije i isključi. To može biti bilo što, od izbjegavanja kontakta očima, davanja kratkih brzih odgovora ili potpunog ignoriranja druge osobe ponekad danima’. 

‘Stonewalling ponekad može biti normalan kada se osoba osjeća preopterećeno, ali dosljedno korištenje šteti vezi jer sprječava rješavanje problema. To stvara emocionalnu distancu između partnera i može dovesti do toga da se obje strane osjećaju usamljeno i izolirano. Iako mislite da bi isključivanje komunikacije moglo deeskalirati situaciju, često se događa suprotno’, nastavio je, ‘Kada jedan partner prestane komunicirati, drugi može osjetiti potrebu za angažmanom što može dovesti do žestokih svađa’.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.