sad i nekad

Pročitajte istraživanje o bračnoj sreći iz 1933. godine. Koliko su se stvari promijenile?

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Pročitajte istraživanje o bračnoj sreći iz 1933. godine. Koliko su se stvari promijenile?
10.03.2014.
u 11:43
Prije nije bilo moguće samo upoznati muškarca svog života i udati se za njega bez puno razmišljanja. Muškarci su se morali dobro potruditi oko svoje djevojke
Pogledaj originalni članak

Novine Reading Eagle 1933. godine objavile su rezultate istraživanja sa sveučilišta u Chicagu u kojem se od ispitanika tražilo da definiraju što je za njih bračna sreća.

Što mislite jesu li su ovi savjeti jako zastarjeli ili se neki od njih još mogu primijeniti?

1. Što je duže udvaranje, veća je bračna sreća

Prije nije bilo moguće samo upoznati muškarca svog života i udati se za njega bez puno razmišljanja. Muškarci su se morali dobro potruditi oko svoje djevojke, pisati pisma i nositi cvijeće, a ako bi pomišljali na brak, morali su tražiti njezinu ruku od oca.

2. Sve ispod godinu dana smanjuje bračnu sreću

Veza koja je kraća od godinu dana umanjuje mogućnost bračne sreće. S ovim se slažemo: prebrzo uskakanje u brak otvara mogućnost velikog razočaranja. Ipak, treba naučiti neke stvari o osobi kojoj se obvezujemo do kraja života prije nego što pristanemo na brak jer mane i navike za koje nismo znali na početku mogu jako umanjiti sreću.

3. Očev savjet zlata vrijedi

Očevi znaju najbolje, barem kada je u pitanju izbor partnera. Ima nešto u ovom savjetu: kada bismo prepustile odabiranje partnera svojim očevima, smanjio bi se broj žena koje su udane za loše muškarce. Ipak, moramo priznati, sviđa nam se sloboda izbora koju imamo danas.

>>Na koju stranu naginjete glavu prilikom poljupca i što to govori o vama?

>>Želite da poludi za vama? Primijenite ove trikove

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.