ZLATNA TEKUĆINA

Izlijevate u sudoper vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu? Sada vjerojatno više nećete...

Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Zdravko Sokić, ekotjestenina
Foto: Thinkstock
Crni špageti
Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
Tjestenina s tikvicama
Foto: Facebook
Tjestenina
Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Shutterstock
Šarena tjestenina
Foto: Thinkstock
tjestenina
Foto: Thinkstock
Tjestenina s orasima
Foto: Thinkstock
Tjestenina, špageti
Foto: Thinkstock
Tjestenina s tunom
24.02.2019.
u 08:37
Mnogi kuhaju tjesteninu u vodi s dodatkom soli, a onda tu vodu jednostavno izliju u sudoper. Kakva pogreška.
Pogledaj originalni članak

Tjestenina je mnogima često na jelovniku, brzo se skuha, a može se kombinirati s raznim sastojcima i umacima.

Pravi ljubitelji tjestenine znat će i koju vrstu skuhati, ovisno o sastojcima s kojima će je sljubiti. I mnogi kuhaju tjesteninu u vodi s dodatkom soli, a onda tu vodu jednostavno izliju u sudoper. Kakva pogreška. Slavni kuhari tu vodu nazivaju "zlatnom tekućinom" i čuvaju je za uporabu u umacima. Voda u kojoj se kuhala tjestenina zgusnut će umak pa nećete trebati dodavati druge sastojke za zgušnjavanje umaka, a dat će mu i posebno pun okus. Idući put nemojte izliti vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu već je, primjerice, zamrznite ako je nećete odmah koristiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

DU
Deleted user
11:10 03.04.2018.

Poserem se na novinara i njegov članak ...........................momentalno !!!

DU
Deleted user
10:54 03.04.2018.

Ja sam mislio da voda u kojoj se kuhala tjestnina ljekovita kad je VL to objavio.

BL
bljak007
11:03 03.04.2018.

Da nam nema večernjeg lista, bili bi glupi.