U slast!

'Prozračne' i ukusne - Pogačice s kajmakom

Foto: Thinkstock
'Prozračne' i ukusne - Pogačice s kajmakom
12.02.2014.
u 16:00
Ove pogačice su prozračne i jako ukusne pa ćete lako s njima zadiviti i goste
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

750 g glatkog brašna, 40 g svježeg kvasca, 1 žličica soli, 1 žličica šećera, 150 g margarina, 250 g kajmaka, 2 jaja, 3 dl mlijeka, sezam,

Priprema:

1. U dubljoj posudi pomiješati decilitar toplog mlijeka, svjež kvasac, žličicu šećera i žličicu brašna pa dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.

2. Pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko, kajmak, omekšali margarin i jaje te posoliti i dobro izmiješati. Potom postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano miješanje dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.

3. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 2 cm. Zatim pomoću okruglog kalupa izvaditi pogačice.

4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovane pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.

>>Brz obrok za cijelu obitelj- Rižoto s plodovima mora i bukovačom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.