misija podrške

Putovanje – za nekog samo korak, za drugog veliki pothvat!

L'Occitane
L'Occitane
15.10.2024.
u 11:14
Pogledaj originalni članak

Putovanje je prilika da se prepustimo čaroliji nepoznatog, istražimo nove kulture, povežemo se s prirodom, ali i sami sa sobom. Ono je nevidljivi most između stvarnosti i mašte, gdje svaki korak vodi bliže nekom dubljem razumijevanju svijeta i vlastite unutarnje priče. Svaka destinacija, nova ili stara, nosi potencijal da probudi davno zaboravljene snove, pretvarajući ga u iskustvo koje nosimo zauvijek.

L'Occitane, renomirani globalni brand poznat po luksuznoj njezi kože, ove godine posvećuje posebnu pažnju osobama koje svakodnevno prevladavaju izazove koje mnogi od nas uzimamo zdravo za gotovo – slijepim i slabovidnim osobama. Dok za većinu nas putovanje znači istraživanje novih kultura i povezivanje s prirodom, za njih je svaki korak, bilo do obližnje trgovine ili dalje destinacije, izazov koji zahtijeva hrabrost i prilagodbu.

U tom duhu, L'Occitane nastavlja svoju dugogodišnju misiju podrške slijepim i slabovidnim osobama. Na svjetskoj razini, L'Occitane se udružio s Arijom Mijom Loberti, glumicom koja je gotovo slijepa od rođenja, pronalazeći u njoj simbol snage i hrabrosti koja odražava vrijednosti branda. L'Occitane je također prepoznat kao društveno odgovorna tvrtka, s jedinstvenom značajkom – natpisima na Brailleovom pismu na mnogim svojim proizvodima, omogućujući slijepim osobama da lakše prepoznaju proizvode.

Ove godine, L'Occitane Hrvatska usmjerava svoju pažnju na Hrvatski savez slijepih, potvrđujući da slogan "Ako ne vidimo, nismo nevidljivi" vrijedi i da takve osobe moraju postati „vidljive“ u svakodnevnom životu. U povodu Dana bijelog štapa,15.10.2024 godine, L'Occitane organizira posebnu radionicu za članice Saveza, pružajući im priliku da nauče o njezi lica i tijela. L'Occitane estetske savjetnice održat će interaktivnu radionicu o pravilnoj njezi kože, uz personalizirane savjete i analizu stanja kože. Osim edukativnog dijela, članicama će biti pruženo potpuno senzorno iskustvo uz mini masaže i rituale njege, a kao mali znak pažnje, svaka će sudionica dobiti prigodan poklon.

L'Occitane

Suradnja ne staje samo na edukaciji – L'Occitane blagdanska kolekcija ove godine nosi posebno značenje. Predstavljajući putovanje, L'Occitane kolekcija simbolički spaja radost blagdana, putovanja i ljepotu darivanja. Kupnjom posebno kreiranog seta „Mirisno putovanje“, svaki kupac automatski donira 1 € u ime Hrvatskog saveza slijepih, čime direktno doprinosi daljnjoj podršci ovim osobama. Ovaj set krema predstavlja putovanje kroz Provansu, mirise i teksture koje će, uz vašu pomoć, donijeti trenutke sreće i podrške onima kojima je to najpotrebnije. Sav prikupljeni novac iz ove promocije bit će preusmjeren Hrvatskom savezu slijepih, koji će ga iskoristiti za organizaciju posebnog putovanja za svoje članice, omogućujući im da dožive blagodati spa dana i uživaju u ritualima ljepote i opuštanja.

L'Occitane time ne samo da uljepšava svakodnevicu, već i aktivno doprinosi stvaranju inkluzivnog društva, gdje su svi na jednak način viđeni i bitni.

Posjetite L'Occitane trgovine, odaberite set „Mirisno putovanje“, učinite nešto lijepo za okolinu u kojoj živimo a sebe podarite nezaboravnim mirisima Provanse.

LEGENDARNA ZNANSTVENICA

Osmislila je proizvod koji je proslavio Hrvatsku, a živjela je skromno i samozatajno

Posljednje godine života provela je u koprivničkom domu umirovljenika, a skromno i samozatajno, kako je živjela, tako nas je i napustila u ljeto 2008. godine, u 89. godini života. Dobitnica je mnogih priznanja, od kojih se posebno može izdvojiti visoko odličje predsjednika Republike Hrvatske – Red Danice s likom Nikole Tesle, Zlatna kuna za životno djelo Hrvatske gospodarske komore te spomenica Podravke za životno djelo.

Pogledajte na vecernji.hr