Sastojci
za 30 komada
Tijesto:
- 1 paketić suhog kvasca
- 275 ml dmBio mlakog mlijeka
- 100 g smeđeg šećera
- 500 g dmBio integralnog brašna od pira
- 75 g maslaca
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
Punjenje:
- 200 g mljevenih badema
- 100 g kiselog vrhnja
- 100 g dmBio javorovog sirupa A
- 1 jaje
- 1-2 čajne žličice cimeta
- 2 paketića bourbon vanilin šećera
- dmBio mlijeko
- 250 g dmBio voćnog namaza od marelice
Priprema:
Pomiješati kvasac, mlijeko i šećer te ostaviti da pokriveno odstoji na toplom mjestu 20-30 minuta. Brašno, sol, maslac i jaje staviti u posudu te uliti mješavinu od kvasca, mlijeka i šećera. Oko 10 minuta mijesiti kako bi se dobilo glatko tijesto te ostaviti da sat vremena pokriveno odstoji. Za punjenje pomiješati bademe, kiselo vrhnje, javorov sirup, jaje, cimet i vanilin šećer. Još jednom umijesiti tijesto s punjenjem na brašnom posutoj podlozi te razvaljati u dva dijela (oko 10 x 30 cm) debljine 1 cm. Narezati na 15 ploški. Posložiti na lim koji je obložen papirom za pečenje te pustiti još 30 minuta da se tijesto diže. Pužiće premazati mlijekom i peći na 200 °C oko 20 minuta. Još vruće premazati namazom od marelica.