Dobro je znati

Radite čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka

Foto: shutterstock
Radite čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka
29.09.2020.
u 09:31
Sve dodatke koje volite dodajte na samom kraju
Pogledaj originalni članak

Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i točan način pripreme čaja. Što god voljeli dodajte u njega – mlijeko, med i limun, cimet... Morate znati kako ga pripremiti. 

Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj. "Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin."

Jedna stvar ključna je u prevenciji bolesti srca, a mladi kardiolog objašnjava koja!

Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili. 

Vruća voda koristila se za pripremu prije jer nije bila pitka, pa se prokuhavala kako bi se ubile bakterije, prenosi The Sun.

Ovo su čajevi koje ne biste trebali piti, a razlog je sasvim opravdan:

Foto: Thinkstock
Crni čaj
Foto: Thinkstock
Zeleni čaj
Foto: Thinkstock
Limun, med i đumbir
Foto: Thinkstock
Pije kavu, čaj
Foto: Shutterstock
detoksikacija organizma
Foto: Dom&Vrt
Gavez

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar zumaduke
zumaduke
10:20 29.09.2020.

u Hrvatskoj voda ne "ključa", nego "kipi" ili "vrije". Nauči pisati hrvatskim!

TO
Toby
14:07 29.09.2020.

Ključaj pa zaključaj

Avatar SileZla
SileZla
19:22 29.09.2020.

Čaj je najbolji s vodom iz perilice i to onom od ispiranja. Ja uvijek zagrabim vjedro tako da imam dosta do slijedećeg pranja robe.