Dobro je znati

Pripremate čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka

Foto: Shuttershock
Pripremate čaj s proključalom vodom? Zaboravite na to, ovo je ispravan način pripreme omiljenog napitka
21.04.2021.
u 10:29
Danas, 21. travnja, obilježava se svjetski dan čaja.
Pogledaj originalni članak

Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj. "Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin."

Znate li za što je sve dobra kora od naranče?

Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili. 

Vruća voda koristila se za pripremu prije jer nije bila pitka, pa se prokuhavala kako bi se ubile bakterije, prenosi The Sun.

Može li zeleni čaj pomoći u topljenju masnih naslaga? Doznajte koliko biste ga trebali piti

Foto: Getty Images
Zeleni čaj
Foto: Getty Images
Zeleni čaj
Foto: Getty Images
Zeleni čaj
Foto: Getty Images
Zeleni čaj
Foto: Thinkstock
Zeleni čaj
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Zeleni čaj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
20:12 21.04.2021.

Babinjak kaj se delaš pametan.Na kolko stupnjeva voda vrije pri tlaku od 2 ata ?A kaj se rječnikom tiče,voda ključa za Israka is BiH.

Avatar Malazan
Malazan
13:56 23.04.2021.

Na svakom čaju, u vrećicama ili bez, piše UPUTSTVO. Ima čajeva koji zahtijevaju 100° a ima ih kojima je najbolji efekt 60°. No svugdje tako i PIŠE

VE
VedranMatic
00:41 25.04.2021.

Jel ovo i za čaj od kamilice vridi. Za prijatelja pitam