Savjeti u kuhinji

Radite li to kako treba? Riža se zapravo kuha ovako....

Foto: Thinkstock
Riža
14.01.2014.
u 12:00
Rižu treba isprati prije kuhanja. I to tri puta, tvrdi Steve.
Pogledaj originalni članak

Kuhanje riže zaista bi trebala biti najjednostavnija stvar na svijetu. Rižu stavimo u lonac, dodamo vode, posolimo, po želji ulijemo bijelo vino i kuhamo desetak minuta dok nije gotova. No, je li to zaista pravi način za kuhanje ovog omiljenog priloga?

Steve je jedan od kuhara koji u nizu svojih video uradaka na Youtubeu savjetuje kako nešto spremiti na "pravilan" način. Kuhanje riže na njegov način malo se razlikuje od onog ustaljenog načina u našim kuhinjama. Rižu, kaže, treba isprati prije kuhanja. I to tri puta.

Riža se ne smije kuhati u previše vode i idealan je omjer jedna šalica riže i jedna šalica vode. Pogledajte kako to Steve radi.

>>Mislili ste da znate oguliti naranču? E, pa ne znate!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.