mljac!

RECEPT DANA Bez glutena i kvasca: Ispecite kukuruzni kruh

Foto: Isidora Popović
RECEPT DANA Bez glutena i kvasca: Ispecite kukuruzni kruh
24.04.2024.
u 09:30
Kruh je posebno pogodan za osobe sa osjetljivim probavnim traktom i narušenom crijevnom florom.
Pogledaj originalni članak

Imali išta ljepše od mirisa domaćeg kruha koji ispunjava vaš dom? Danas vam donosimo recept za ukusni i meki kukuruzni kruh bez glutena i kvasca. Kruh je posebno pogodan za osobe sa osjetljivim probavnim traktom, narušenom crijevnom florom te za osobe u procesu čišćenja crijeva, a i cijelog organizma. Recept je podijelila nutricionistica Isidora Popović. Uživajte! 

Sastojci:

  • 100 grama bijelog kukuruznog brašna
  • 100 grama žutog kukuruznog brašna
  • 100 grama prosenog brašna
  • 15 grama psylliuma
  • Žličica soda bikarbone s malo limuna
  • 300 ml vode

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Sve sastojke dobro sjediniti, zamijesiti kompaktnu smjesu. Oblikovati kruh i peći u pećnici na papiru za pečenje 35-40 minuta na 200 stupnjeva.

Studija mnoge zgrozila: Neke vrste kupovnog kruha sadrže tragove ljudske kose i ptičjeg perja!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.