Oraspoložite si ovaj tmuran dan poznatim klasikom na malo drugačiji način. Čokoladne princes krafne savršene su izgledom i okusom te se tope u ustima. Priprema će vam oduzeti malo više vremena, ali definitivno se isplati! Recept je podijelila food blogerica @mama_aleni. Uživajte!
Sastojci:
Tijesto:
- 200 ml vode
- 100 ml ulja
- Prstohvat soli
- 1 žličica šećera
- 120 g glatkog brašna
- 2 žlice gorkog kakaa
- 3 jaja
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Vodu, ulje, šećer i sol zagrijati do vrenja. Kad provri dodati brašno pomiješano s kakaom, miješati dok smjesa ne postane glatka (najbolje mikserom) i ne odvaja se zdjele. Tijesto malo prohladiti pa dodavati jedno po jedno jaje miksajući.Vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom puniti tijestom i istiskivati na lim obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 min - bez otvaranja pećnice.
Krema:
- 500 ml mlijeka
- 120 g glatkog brašna
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g šećera
- 100 g maslaca
- 250 ml vrhnja za šlag
VEZANI ČLANCI:
Priprema: 250 ml mlijeka i šećer stavite kuhati. U preostalih 250 ml mlijeka razmutite brašno. U uzavrelo mlijeko ulijte smjesu brašna i mlijeka - najbolje kroz sito da vam ne ostanu grudice. Kuhate na laganoj vatri kratko dok se smjesa ne zgusne (pazite da vam ne zagori). Smjesu maknite s vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. Na najmanjoj brzini miksajte dok se čokolada ne sjedini. Kremu ohladite pa umiksajte maslac sobne temperature. Kremu stavite u hladnjak na otprilike jedan sat da se stisne.
Izmiksajte 250 ml vrhnja za šlag. Krafnice prerezati pa zvjezdastim nastavkom nadijevati čokoladnom kremom. Na čokoladnu kremu stavite šlag, poklopite poklopčićem i pospite šećerom u prahu.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega: