Isprobajte recept

RECEPT DANA Evo kako napraviti 'lažni' ajvar gotov za samo 30 minuta, a jednako ukusan

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
29.09.2024.
u 09:00
Stiglo nam je vrijeme mirisnog ajvara kojem rijetki mogu odoljeti. No ako niste toliko vješti u spravljanju 'pravog' ajvara ili jednostavno ne želite raditi toliko velike količine, predlažemo da isprobate ovaj koji je gotov za samo 30-ak minuta.
Pogledaj originalni članak

Stiglo nam je vrijeme mirisnog ajvara kojem rijetki mogu odoljeti. No ako niste toliko vješti u spravljanju 'pravog' ajvara ili jednostavno ne želite raditi toliko velike količine, predlažemo da isprobate ovaj koji je gotov za samo 30-ak minuta.

Omiljeni namaz idealan je dodatak mesu, a neki ga jedu i bez ičega – samo na kruhu. Ako želite u ovom receptu možete koristiti i patlidžan i obogatiti ga začinima prema ukusu, odnosno zaljutiti ga po svojoj želji.

Za ovaj 'lažni ajvar' bit će vam potrebno osam komada rog paprike, oko dvije žlice ulja, tri do četiri režnja češnjaka, malo soli, te začini po želji (primjerice ljuti čili). Priprema je vrlo laka i ajvar je brzo gotov.

U 'tradicionalnom' receptu za ajvar, paprike je potrebno peći na roštilju, a neki ih peku i u pećnici. Najbrže je to ipak učiniti na tavi. Operite i posušite paprike, pa ih stavite na malo pouljenu tavu i poklopite. Kad se zažare sa svih strana, izvadite paprike iz tave.

Stavite ih u posudu i prekrijte prozirnom folijom te ostavite da se ohlade. Kad se ohlade, ogulite paprike i očistite sjemenke. Ovaj dio će vam zapravo oduzeti najviše vremena. Očišćene paprike stavite u blender, dodajte malo ulja, češnjak, sol i začinite prema ukusu. Zatim sve dobro izblendajte. Ajvar stavite u sterilne staklenke i dobro zatvorite. Dobar tek!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.