Ledene mak kocke - za sve ljubitelje maka, ali i onih koji to nisu. Kombinacija biskvita s makom i ove sočne prefine kreme je pun pogodak. Uz to su lagane i ne preslatke. Ovaj slastan kolač kombinira bogatstvo maka i kremastu teksturu koja će zadovoljiti vaše nepce. Idealne za svaku prigodu, ove kocke će sigurno impresionirati vaše goste svojim osvježavajućim okusom i predivnim izgledom. Recept je podijelila food blogerica @sandy_taste. Uživajte!
Sastojci:
Biskvit:
- 7 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 2 žlice šećera
- vanilin šećer
- 5 dkg brašna
- 15 dkg mljevenog maka
- 1 vrećica praška za pecivo
VEZANI ČLANCI:
Krema:
- 7 žumanjaka
- 1 l mlijeka
- 10 dkg šećera
- vanilin šećer
- 10 dkg gustina
- 25 dkg margarina
Priprema: Prvo napravite snijeg od bjelanjaka i soli, pa u to lagano umiksajte šećer i vanilin šećer, zatim dodajte mak, te brašno izmiješano s praškom za pecivo. Smjesu izlijte u namašćeni pleh pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta. Topao biskvit prelijte s 200 ml mlijeka. U malo mlijeka dodajte gustin, šećer i vanilin šećer, a ostatak zakuhajte. U vruće mlijeko ulijevajte smjesu i skuhajte kremu. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni margarin. Kremom premažite biskvit pa na vrh stavite izmiksano slatko vrhnje, te ukrasite po želji.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!