ukusne i praktične

RECEPT DANA Ostalo vam je pire krumpira od ručka? Nemojte ga bacati - napravite ove ukusne pogačice

shutterstock
10.07.2024.
u 09:30

Slijedite jednostavan recept i pretvorite svoje ostatke u neodoljivu poslasticu koja će oduševiti vaše ukućane.

Imate ostatke pire krumpira i ne znate što s njima? iskoristite ih u ukusnim pogačicama od pire krumpira sa sirom! Ove mekane i zlatno pečene pogačice, prepune sira i svježeg vlasca, savršene su kao prilog uz glavno jelo ili kao samostalna ukusna užina. Slijedite jednostavan recept i pretvorite svoje ostatke u neodoljivu poslasticu koja će oduševiti vaše ukućane. Uživajte!

Sastojci:

  • 3 šalice pire krumpira
  • 1 šalica nasjeckanog sira (cheddar, mozzarella ili vaš omiljeni)
  • 1/4 šalice višenamjenskog brašna
  • 2 žlice parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca
  • 1/3 šalice kiselog vrhnja
  • sol po ukusu
  • 2 jaja

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite kalup za muffine. Pomiješajte mokre sastojke: umutite jaja s kiselim vrhnjem. Umiješajte sir, parmezan, vlasac i sol. Zatim, umiješajte pire krumpir i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Žlicom stavljajte smjesu u kalupe za muffine. Pecite 20-25 minuta, dok ne porumene.

TikTokerica pokazala super trik za brže guljenje krumpira: 'Više nema povratka na staro!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije