ČUDO U KUHINJI

RECEPT DANA Imamo 7 recepta za jela koja se spremaju za pola sata i koštaju tek nekoliko eura

Foto: Shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
13.11.2024.
u 09:30
Sve više ljudi u potrazi je za obrocima koji štede vrijeme, energiju i novac, a ujedno nude mogućnost da svakodnevno jedemo domaću, svježu hranu
Pogledaj originalni članak

U današnje užurbano doba u kojem je često jedino što nam nedostaje - vrijeme, jela koja se mogu pripremiti za pola sata i pritom ne opterećuju budžet postala su za mnoge omiljeni izbor. Sve više ljudi u potrazi je za obrocima koji štede vrijeme, energiju i novac, a ujedno nude mogućnost da svakodnevno jedemo domaću, svježu hranu. Mi smo za vas pronašli sedam baš takvih recepata – vaš ručak bit će spreman za pola sata, a na njega ćete potrošiti samo nekoliko eura.

Tjestenina s rajčicama i bosiljkom: Za ovo jelo potrebno vam je 200 grama tjestenine, 2 režnja češnjaka, 200 grama rajčica, svježi bosiljak, maslinovo ulje, sol i papar. Skuhajte tjesteninu prema uputama. Na malo maslinovog ulja popržite češnjak, dodajte nasjeckane rajčice, sol i papar. Kuhajte 5 do 7 minuta. Pomiješajte tjesteninu s umakom i dodajte svježi bosiljak.

Brzi pileći rižoto: Potrebna vam je 1 šalica riže, 200 grama pilećih prsa, 1 luk, povrće po izboru, primjerice mrkva i grašak, maslac, sol i papar. Pirjajte nasjeckani luk i piletinu, dodajte rižu i povrće te podlijte s malo vode. Kuhajte dok riža ne omekša i povrće se skuha. Dodajte maslac, sol i papar prema ukusu.

Salata od leće s povrćem: Pripremite 200 grama kuhane leće, krastavac, rajčicu, papriku, crveni luk, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Pomiješajte kuhanu leću s nasjeckanim povrćem. Začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i paprom. Poslužite kao lagani obrok ili prilog.

Quesadilla sa sirom i povrćem: Sve što vam je potrebno za ovaj obrok su tortilje, gouda sir, paprika, kukuruz, grah, sol i papar. Na polovicu tortilje stavite naribani sir i povrće, preklopite i pecite na suhoj tavi s obje strane dok sir ne otopi. Poslužite uz kiselo vrhnje ili salsu.

Jaja s povrćem u tavi: Pripremite 2 jaja, 1 papriku, 1 rajčicu, mladi luk, maslinovo ulje, sol i papar. Na malo ulja pirjajte nasjeckanu papriku, rajčicu i luk. Dodajte jaja i pržite dok ne poprime zlatu boju. Začinite solju i paprom, a po želji dodajte malo svježeg peršina.

Kremasta tjestenina s tikvicama: Za ovaj prefini ručak ili večeru trebat ćete 200 grama tjestenine, 1 tikvicu, vrhnje za kuhanje, maslinovo ulje, češnjak, sol i papar. Skuhajte tjesteninu. Na malo ulja pirjajte češnjak i tikvicu narezanu na kolutiće. Dodajte vrhnje, sol i papar te umiješajte kuhanu tjesteninu. Poslužite toplo.

Tost s avokadom i kuhanim jajem: Jednostavno i lako, sve što vam treba za ovaj zasitni obrok jest 1 avokado, 1 jaje, kruh za tost, sol, papar i malo limunovog soka. Ispecite tost. Na njega stavite izgnječeni avokado pomiješan s limunovim sokom, solju i paprom. Na vrh stavite kuhano jaje narezano na kriške.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.