mljac!

RECEPT DANA Jeste li ikad čuli za fiš-paprikaš bez ribe? Imamo recept koji će vas oduševiti!

Foto: Prijatelji životinja
RECEPT DANA Jeste li ikad čuli za fiš-paprikaš bez ribe? Imamo recept koji će vas oduševiti!
01.12.2023.
u 09:30
Da kvalitetni proteini dolaze iz bilja znaju i brojni današnji sportaši koji na potpuno biljnoj prehrani ostvaruju svjetske rekorde.
Pogledaj originalni članak

Meso, mliječni proizvodi i jaja nekada su smatrani jedinim izvorima proteina. Da kvalitetni proteini dolaze iz bilja znaju i brojni današnji sportaši koji na potpuno biljnoj prehrani ostvaruju svjetske rekorde. Ključ njihova uspjeha je zdrava i uravnotežena biljna prehrana koja sadrži ugljikohidrate koji su glavna 'energetska hrana', a koje pronalazimo jedino u biljkama, zatim razne bjelančevine te zdrave masnoće. 

Bjelančevine se nalaze gotovo u svakoj namirnici biljnog porijekla, no najviše ih ima u sejtanu, tempehu, tofuu, soji i ostalim grahoricama. Na tržištu proteina s razlogom su sve popularniji upravo oni izvučeni iz riže, graška, konoplje, soje, pa do onih iz bundeve i kikirikija. Da veganska prehrana itekako koristi i sportašima uvjerili su nas svjetski poznati prvaci, kao što su tenisačice Serena i Venus Williams, boksači Mike Tyson i David Haye, poručili su Prijatelji životinja i odlučili s nama podijelit recept za Fiš-paprikaš bez ribe!

VEZANI ČLANCI: 

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 170 g tikvica
  • 300 g patlidžana
  • 2 dl vina
  • 400 g luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica slatke mljevene paprike
  • 2 male ljute papričice
  • ½ žličice dimljene paprike
  • 1 l vode
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 2 žlice algi* (za blaži morski okus dodati manje algi)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Patlidžane usitniti i posoliti te dobro promiješati i pustiti stajati pola sata, zatim dobro iscijediti. Usitniti krumpir, tikvice, luk te zgnječiti češnjak. Luk popržiti u loncu i kada uvene, dodati češnjak. Dodati povrće i začine. Kratko pirjati te zatim dodati vino, koncentrat rajčice i vodu. Kuhati s povremenom trešnjom lonca kako se povrće ne bi raskomadalo oko 30 min.

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:03 01.12.2023.

Kao rakija bez alkohola.

DO
doberdedec
10:42 01.12.2023.

Ni da staviš sve vode, dunava,drave,save, nećeš dobiti okus fiš paprikaša.

TM
trade_mark
11:35 01.12.2023.

to isto ko šnicl od repe. ili buncek od mrkve. koga vi farbate??