mljac!

RECEPT DANA Jeste li već isprobali taco burgere? Idealni su za druženje s obitelji ili prijateljima

Foto: Shutterstock
RECEPT DANA Jeste li već isprobali taco burgere? Idealni su za druženje s obitelji ili prijateljima
08.01.2025.
u 09:30
Uz jednostavne sastojke i prilagodljive dodatke, taco burgeri će osvojiti svačije nepce
Pogledaj originalni članak

Taco burgeri spajaju najbolje od oba svijeta: sočno začinjeno meso, ukusnu salatu, umak i mekano pecivo. Idealan su izbor za brzu večeru, obiteljsko okupljanje ili roštilj s prijateljima. Uz jednostavne sastojke i prilagodljive dodatke, taco burgeri će osvojiti svačije nepce. Recept je podijelio Saša Vukić na svojem blogu Sašina kuhinja.
 

Sastojci:

  • 12 kupovnih tortilja - neka budu manjih promjer oko 15 centimetara, a možete napraviti i vlastite
  • 500 grama mljevene junetine (lopatica/plećka)
  • 500 grama mljevene svinjetine (lopatica/plećka)
  • pola male žlice granula češnjaka
  • malo kajenskog ili crnog papra
  • 15 grama soli
  • 2 velike žlice ulja (samo površinski)

Nadjev/povrće

  • 400 grama kupusa
  • jedna veća mrkva
  • ljubičasti luk

 Umak

  • 50grama majoneze
  • jedna velika žlica soka limuna
  • češanj češnjaka (protisnuti ili nasjeckati)
  • 200 mililitara kefira
  • papar
  • pola male žlice sušenog kopra
  • mala žlica senfa

 Dodatno

  • kajmak - možete koristiti i krem sir ili mliječni namaz

Priprema: Mljevenu junetinu i mljevenu svinjetinu stavite u jednu posudu. Zatim dodajte dodajte češnjak granule, kajenski ili crni papar i sol. Dobro promiješajte, prelijte površinski s malo ulja i ostavite da stoji u hladnjaku. Za najbolji okus preporuka je da mješavina preko noći odstoji u hladnjaku. Pripremite umak od majoneze, kefira, soka limuna, češnjaka, sušenog kopra, papra i senfa pa ga spremite u hladnjak do upotrebe. Kupus, mrkvu i ljubičasti luk naribajte i dobro promiješajte. Izvaditi smjesu mljevenog mesa iz hladnjaka, dobro je promiješajte i napravite 12 jednakih loptica.

Zatim svaku lopticu ravnomjerno rasporediti preko tortilje, od ruba do ruba. Ugrijte roštilj ili roštilj tavu i premažite s malo ulja. Tortilju prvo trebate peći nekoliko minuta na onoj strani gdje je meso uz često pritiskivanje vilicom odozgora. Zatim je okrenete, premažete s kajmakom i nastavite peći još tridesetak sekundi. Pomiješajte umak i prethodno naribano povrće i obilno nadjenite te preklopite tortilju da dobijete taco burger.

Video pripremu ovog recept možete pogledati ovdje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.