Jeste li već u svojim jelima upotrebljavali gorgonzolu, sir karakterističnog okusa? Ako niste, ovaj recept idealna je prilika za to. Kombinaciju piletine i slanine vole svi, a specifičan sir dodat će jelu još jednu ukusnu notu, piše All Recipes.
Za 4 porcije vam treba:
- 4 polovice pilećih prsa bez kože i kostiju
- ½ šalice usitnjenog sira gorgonzole
- 4 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina
- 4 žlice sitno nasjeckane ljutike
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 8 debelih kriški dimljene slanine
- sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu
- ulje u spreju
Priprema: Zagrijte pećnicu na 190°C, a posudu za pečenje dimenzija 20 x 20 centimetara poprskajte uljem u spreju. Oštrim nožem zarežite otvor na debljoj strani pilećih prsa pilećeg fileta. Neka bude otprilike 5 centimetara dug i 4 centimetara dubok. Zatim zgnječite gorgonzolu, peršin, ljutiku i češnjak u maloj posudi i dodajte im sol i crni papar. Napunite svaki "džepić" pripremljenom mješavinom. Omotajte dvije kriške slanine oko pilećih prsa i pričvrstite čačkalicama, a zatim ih stavite u pripremljenu posudu za pečenje. Pileća prsa pecite dok slanina ne porumeni, a piletina iznutra više ne bude ružičasta, što je oko 35 minuta.