tako jednostavno

RECEPT DANA Kada nemate puno vremena napravite ovaj ukusni i kremasti desert u čaši

Foto: @my.mili.cake
RECEPT DANA Kada nemate puno vremena napravite ovaj ukusni i kremasti desert u čaši
03.10.2024.
u 09:30
Uživajte u ovom slasnom desertu koji je savršena kombinacija kremastih, voćnih i čokoladnih slojeva!
Pogledaj originalni članak

Ako tražite desert koji će oduševiti vaše goste, desert u čaši je pravi izbor. Kombinacija pudinga od vanilije, osvježavajućeg malina pudinga, čokoladnog ganaša i slojeva keksa i banane stvara raskošan spoj okusa i tekstura. Ovaj desert nije samo ukusan, već i vizualno privlačan, a uz to jednostavan za pripremu. Slijedite recept food bloga @my.mili.cake za šest porcija i uživajte u svakom zalogaju.

Sastojci: 

Krema od vanilije:

  • 7 dl mlijeka
  • 2 dl vrhnja za kuhanje 
  • 2 pudinga od vanilije
  • 150 g šećera

VEZANI ČLANCI: 

Krema od malina:

  • 400 g malina (zaleđene ili svježe)
  • 1 dl vode
  • 120 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 35 g gustina + 3 žlice vode

Čokoladni ganaš:

  • 150 g čokolade za kuhanje 
  • 2 dl vrhnja za kuhanje

Dodatni sastojci:

  • 150 g plazma keksa
  • 2 veće banane

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Keks izdrobite na sitnije komadiće i ostavite sa strane. Stavite 300 g malina u lonac, prelijte vodom i dodajte šećer. Zagrijavajte smjesu dok se maline ne počnu raspadati, zatim ih izgnječite vilicom. Gustin pomiješajte s vodom i zakuhajte u smjesu malina uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Skinite sa štednjaka, dodajte vanilin šećer i promiješajte. Ostavite da se hladi 15 minuta, a zatim umiješajte preostalih 100 g cijelih malina.

Za kremu od vanilije pomiješajte mlijeko i vrhnje za kuhanje. Odvojite 1 dl ove mješavine i u nju dodajte puding i šećer, miješajući dok nema grudica. Ostatak mješavine zagrijavajte u loncu i skuhajte puding uz stalno miješanje. Puding treba biti nešto rjeđi nego inače, jer je namijenjen za desert u čašama. Banane sitno nasjeckajte i ostavite sa strane. Čokoladu za čokoladni ganache izlomite na komadiće i stavite u lonac. Prelijte vrhnjem i zagrijavajte na umjerenoj temperaturi uz stalno miješanje dok se čokolada potpuno ne otopi.

U svaku čašu prvo stavite 3 žlice kreme od vanilije, zatim sloj mljevenih keksi, sjeckane banane, još jedan sloj kreme od vanilije, sloj kreme od malina, pa opet keks. Završite slojevima kreme od vanilije i malina, a na vrh dodajte čokoladni ganaš. Ukrasite desert sjeckanim pistacijama i svježim listićima mente.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.