jednostavan recept

RECEPT DANA Kuća će mirisati savršeno, napravite puslice koje će svi obožavati!

Foto: Shutterstock
RECEPT DANA Kuća će mirisati savršeno, napravite puslice koje će svi obožavati!
11.12.2023.
u 09:30
Pjenasti poljupci ili puslice, tako najčešće zovemo kolačiće od pjenastog tijesta
Pogledaj originalni članak

Lako je shvatiti zašto su puslice tako popularne: tope se u našim ustima i izgledaju jao lijepo. Često se koriste kao dekoracija na tortama, a glavni su sastojci bjelanjci i šećer.

Možda se može činiti da ih je teško napraviti, ali zapravo su mnogo jednostavnije za pripremu nego što mislite. Osim toga, kuća će vam mirisati na šećer i vaniliju, piše Taste.

VEZANI ČLANCI:

Sastojci:

  • 3 velika bjelanjka
  • malo soli
  • pola čajne žličice arome vanilije
  • 200 grama kristalnog šećera

Postupak: Jaja ranije izvadite iz hladnjaka kako bi postigla sobnu temperaturu. Uključite pećnicu na  na 100°C. Pažljivo odvojite žumanjke od bjelanjaka (ne smije u bjelanjcima biti nimalo žumanjaka jer inače puslice neće uspjeti), miksajte bjelanjke s prstohvatom soli srednjom brzinom dok ne dobijete srednje čvrsti snijeg pa postupno, žlicu po žlicu dodajte šećer i aromu vanilije. Snijeg treba biti čvrst, a šećer potpuno rastopljen.

Vrećicu za ukrašavanje napunite smjesom i istiskujte željeni oblik na lim koji ste prethodno pokrili papirom za pečenje. Ostavite dovoljno razmaka između hrpica. Pecite tridesetak minuta  na 100°C i pazite da ne požute. U puslice se može dodati i sok od limuna, često se dodaju grubo nasjeckani orasi ili bademi, neka druga aroma umjesto vanilije, a mogu se ukrasiti i jestivim bojama.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega! 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.