Jedna od najboljih stvari vezanih uz Božić jest uživanje u dobroj hrani, a ima li boljeg vremena za pečenje neke od vaših omiljenih poslastica nego tijekom blagdanske sezone? A s ovim jednostavnim receptom od tri sastojka možete lako i brzo pripremiti hrpu prhkih keksa s maslacem, piše Mirror.
VEZANI ČLANCI:
Poznati su po tome što ih je lakše ispeći od većine keksa, savršena su zimska poslastica za obitelj ili čak dar, zahvaljujući odličnom okusu.
Ovaj jednostavan recept podijelila je food blogerica Lucy na svom blogu o hrani Bake Play Smile. "Poznati recept za prhke kekse od tri sastojka najlakši su keksići koje ćete ikada napraviti, a tope se u ustima. Sve što trebate jest maslac, glatko brašno i šećer u prahu", rekla je. Ovo je recept za izradu 35 kolačića.
Sastojci:
- 340 g slanog maslaca, hladnog
- 130 g šećera u prahu
- 375 g glatkog ili višenamjenskog brašna
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Prije svega zagrijte pećnicu na 160°C i dva velika ravna pleha obložite masnim papirom i odložite. U većoj zdjeli istucite maslac, ako imate električni mikser – postavite ga na srednju jačinu – i tucite dok ne postane gladak. Kada postane gladak, polako dodajte šećer u prahu i nastavite miksati dok se sve dobro ne sjedini. Kako biste izbjegli gubitak smjese, svakako je ostružite i sa stijenki zdjele. Zatim dodajte brašno i polako miješajte dok se ne sjedini. Trebalo bi postati mrvičasto, ali će se sjediniti kada se umijesi. Lagano umijesite tijesto u kuglu, no nemojte pretjerati, i ohladite ga u hladnjaku 30 minuta.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i kalupom za kekse izrežite oblike. Možete izraditi i vlastite oblike ili upotrijebiti šalicu ili čašu. Kad izrežete i položite na tepsiju, pecite u pećnici 12 do 15 minuta ili dok lagano ne porumene, no pazite da se ne prepeku. Ostavite da se ohlade oko 10 minuta, a zatim stavite na rešetku da se potpuno ohlade i onda uživajte! Ovi se kolačići mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili limenci do tjedan dana nakon pečenja, a tijesto se može zamrznuti i tako čuvati do mjesec dana.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeka? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!