Piletinu mnogi obožavaju, a njezina prednost je što se zaista može napraviti na mnogo raznih načina, te se uklopiti uz razna jela. Ako više ne znate što biste s njom jer vam se čini da ste već isprobali sve recepte, probajte s ovim. Priprema nije pretjerano zahtjevna, a definitivno nećete požaliti ako isprobate ovu ukusnu i sočnu varijantu piletine kakva se priprema u Španjolskoj, piše The Happy Foodie.
Za pripremu ovog tradicionalnog recepta potrebna vam je samo piletina, češnjak i bijelo vino - uz ulje, sol i vodu. Riječ je o jelu divnog okusa za čiju je pripremu potrebno samo 20 minuta!
VEZANI ČLANCI:
Sastojci:
- piletina u komadima
- 4 češnja češnjaka
- 1 sušeni čili
- 0,5 čaše bijelog vina
- svježi ružmarin
- sol, crni papar
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema: Komade piletine posolite i popaprite te ispecite sa svih strana u tavi na maslinovom ulju. Zatim ogulite i nasjeckajte režnjeve češnjaka. Izvadite piletinu, ostavite sa strane i na tom istom ulju u kojem ste ispekli piletinu, ispržite češnjak. Dodajte sušeni čili i ponovno dodajte piletinu. Dodajte bijelo vino i kuhajte 5 minuta. Dodajte pola čaše vode, grančicu svježeg ružmarina, poklopite i kuhajte još 15 minuta. Maknite s vatre i sočna piletina spremna je za posluživanje. Kao prilog možete pipremiti krumpire, rižu, povrće...opcije su bezbrojne. Dobar tek!
Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!