vrlo jednostavno i brzo

RECEPT DANA Napravite piletinu na španjolski način: Potrebno je samo 20 minuta!

Foto: Shutterstock
RECEPT DANA Napravite piletinu na španjolski način: Potrebno je samo 20 minuta!
09.01.2024.
u 11:30
Sjajna ideja za ručak ili večeru, a možete ga poslužiti uz brojne priloge po želji
Pogledaj originalni članak

Piletinu mnogi obožavaju, a njezina prednost je što se zaista može napraviti na mnogo raznih načina, te se uklopiti uz razna jela. Ako više ne znate što biste s njom jer vam se čini da ste već isprobali sve recepte, probajte s ovim. Priprema nije pretjerano zahtjevna, a  definitivno nećete požaliti ako isprobate ovu ukusnu i sočnu varijantu piletine kakva se priprema u Španjolskoj, piše The Happy Foodie

Za pripremu ovog tradicionalnog recepta potrebna vam je samo piletina, češnjak i bijelo vino - uz ulje, sol i vodu. Riječ je o jelu divnog okusa za čiju je pripremu potrebno samo 20 minuta!

VEZANI ČLANCI:

Sastojci:

  • piletina u komadima
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 sušeni čili
  • 0,5 čaše bijelog vina
  • svježi ružmarin
  • sol, crni papar
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema: Komade piletine posolite i popaprite te ispecite sa svih strana u tavi na maslinovom ulju. Zatim ogulite i nasjeckajte režnjeve češnjaka. Izvadite piletinu, ostavite sa strane i na tom istom ulju u kojem ste ispekli piletinu, ispržite češnjak. Dodajte sušeni čili i ponovno dodajte piletinu. Dodajte bijelo vino i kuhajte 5 minuta. Dodajte pola čaše vode, grančicu svježeg ružmarina, poklopite i kuhajte još 15 minuta. Maknite s vatre i sočna piletina spremna je za posluživanje. Kao prilog možete pipremiti krumpire, rižu, povrće...opcije su bezbrojne. Dobar tek! 

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.