Njoki su ukusan prilog koji odlično paše s raznim umacima i mesom, a zapravo ih je vrlo jednostavno napraviti kod kuće. Ne trebate koristiti nikakvu posebnu opremu, a sve što vam je potrebno od sastojaka su krumpir, jaja i brašno, kako prenosi Metro. Ovaj recept je za dvije osobe, a jednostavnim povećanjem sastojaka, moći ćete poslužiti više.
Sastojci:
250 grama krumpir
100 grama brašna
Jedno jaje
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Krumpir kuhajte oko 10 do 15 minuta, sve dok ne omekša. Kada ih skuhate, ogulite koru te sameljite krumpir drobilicom. Stavite malo brašna na radnu površinu te na njega stavite krumpir. U krumpiru napravite rupu u koju ćete staviti jaje i malo brašna.
Polako mijesite te postupno dodajte ostatak brašna dok ne dobijete tijesto. Tijesto zatim oblikujte u valjke te narežite na malene komadiće. Dodajte ih u kipuću vodu te kuhajte dok ne počnu plutati na površini.
Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!
savršene njoke u samo tri sastojka - valjda od samo tri sastojka sameljite krumpir drobilicom - drobilicom se drobi, ne melje se autor članka je u svađi i s padežima...