Savršeno!

RECEPT DANA Napravite sladoled kod kuće - bez aparata: Otkrivamo i kako da ostane kremast!

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
27.07.2024.
u 09:00
Ako ste ikada pokušali napraviti sladoled kod kuće, vjerojatno ste se susreli s nekim problemom. Recepti znaju biti komplicirani, traže sastojke koje prethodno treba staviti u zamrzivač, a ako ste to zaboravili, sve vam pada u vodu. Osim toga, mnogi recepti zahtjevaju korištenje aparata za izradu sladoleda. Ali ne i ovaj! Isprobajte!
Pogledaj originalni članak

Ako ste ikada pokušali napraviti sladoled kod kuće, vjerojatno ste se susreli s nekim problemom. Recepti znaju biti komplicirani, traže sastojke koje prethodno treba staviti u zamrzivač, a ako ste to zaboravili, sve vam pada u vodu. Osim toga, mnogi recepti zahtjevaju korištenje aparata za izradu sladoleda. Ali ne i ovaj! Isprobajte!

Od sastojaka će vam trebati: 500 ml slatkog vrhnja, 400 ml kondenziranog mlijeka i 150 g Nutelle.

Vrhnje istucite u mekani šlag. Dodajte kondenzirano mlijeko. Nutellu stavite u posudu, a prije toga ju možete kratko ostaviti vani da se malo 'opusti'. Dodajte joj dio smjese vrhnja i mlijeka. Dobro izmiksajte. Kad je krema jednolična, dodajte ostatak smjese s vrhnjem i ponovite postupak.

Prebacite u posudu za zamrzavanje i ostavite u zamrzivaču na tri sata.

Kako bi vam sladoled ostao kremast, na površinu stavite komad prijanjajuće folije koji će ga čuvati od zraka. Na taj način u sladoledu se neće stvarati veliki komadi leda pa će ostati kremast.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.