Ako ste ikada pokušali napraviti sladoled kod kuće, vjerojatno ste se susreli s nekim problemom. Recepti znaju biti komplicirani, traže sastojke koje prethodno treba staviti u zamrzivač, a ako ste to zaboravili, sve vam pada u vodu. Osim toga, mnogi recepti zahtjevaju korištenje aparata za izradu sladoleda. Ali ne i ovaj! Isprobajte!
Od sastojaka će vam trebati: 500 ml slatkog vrhnja, 400 ml kondenziranog mlijeka i 150 g Nutelle.
Vrhnje istucite u mekani šlag. Dodajte kondenzirano mlijeko. Nutellu stavite u posudu, a prije toga ju možete kratko ostaviti vani da se malo 'opusti'. Dodajte joj dio smjese vrhnja i mlijeka. Dobro izmiksajte. Kad je krema jednolična, dodajte ostatak smjese s vrhnjem i ponovite postupak.
Prebacite u posudu za zamrzavanje i ostavite u zamrzivaču na tri sata.
Kako bi vam sladoled ostao kremast, na površinu stavite komad prijanjajuće folije koji će ga čuvati od zraka. Na taj način u sladoledu se neće stvarati veliki komadi leda pa će ostati kremast.