mljac!

RECEPT DANA Ne morate ga kupovati: Sami napravite ukusni Toblerone

Foto: @natalija_mysticcakes
RECEPT DANA Ne morate ga kupovati: Sami napravite ukusni Toblerone
19.04.2024.
u 09:30
Savršene je konzistencije – dovoljno čvrst da se lijepo reže, ali nije previše tvrd da se lomi.
Pogledaj originalni članak

Toblerone je popularni kolačić bez pečenja u koji ne idu mliječni proizvodi tako da je savršen i za one koji ih ne konzumiraju. Nastao je po uzoru na čuvenu mliječnu čokoladu Toblerone, s lješnjakom, bademom i medom, prepoznatljivu po svom duguljastom trokutastom obliku. Savršene je konzistencije – dovoljno čvrst da se lijepo reže, ali nije previše tvrd da se lomi. Može se jesti odmah iz frižidera, iako je ukusniji nakon što malo odstoji na sobnoj temperaturi. Recept je od food blogerice @natalija_mysticcakes

Sastojci (za 2 kalupa dužine 35 cm): 

Za smjesu:

  • 100 ml Coca-cole (drugog gaziranog soka ili vode)
  • 100 g šećera
  • 2 žlice meda
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 150 g margarina
  • 75 g krupno mljevenih pečenih lješnjaka
  • 75 g krupno mljevenih pečenih badema
  • 180-200 g mljevenog keksa

VEZANI ČLANCI: 

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 žlice ulja

Priprema: 

Smjesa: Stavite u lonac Coca-colu, šećer, med, čokoladu izlomljenu na kocke i margarin pa sve zagrijavajte na srednjoj vatri dok se ne otopi i sjedini. Neka provrije i odmah skinite sa vatre.Prohladite 5 minuta pa ubacite krupno mljevene pečene lješnjake i bademe te na kraju keks. Keks dodajte postepeno i miješajte. Trebate dobiti srednje čvrstu smjesu, ali ne pretvrdu, pa sami procijenite količinu keksa jer će ona zavisiti od vrste keksa koji koristite jer ne upija svaki isto. Ovdje je bilo dovoljno 180 g.

VEZANI ČLANCI: 

Uzmite dva trokutasta kalupa za Toblerone dužine 35 cm i obložite ih prozirnom folijom. Rasporedite po pola smjese u svaki kalup, utisnite žlicom i poravnajte gornju površinu. Kalupe stavite u frižider na par sati ili preko noći da se smjesa dobro ohladi i stegne, a potom ih preokrenite i skinite foliju.

Glazura: Otopite čokoladu sa uljem na najmanjoj vatri, i ulijte u vrećicu kojoj ste odsjekli vrh. Čokoladom prošarajte Toblerone i vratite u frižider da se glazura stegne. Potom narežite Toblerone na tanke kriške, širine oko 1 cm.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.