mljac!

RECEPT DANA Ne možemo zamislit blagdanski stol bez njih: Imamo recept za najukusnije linzere

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Ne možemo zamislit blagdanski stol bez njih: Imamo recept za najukusnije linzere
12.12.2024.
u 09:30
Linzeri savršen su spoj hrskavosti i sočnosti, a s dodatkom slatkog pekmeza i šećera u prahu, postat će pravi hit na vašem stolu!
Pogledaj originalni članak

Nema ničeg ljepšeg od blagdanskog mirisa svježih keksića koji se šire iz kuhinje, a linzeri su pravo blagdansko čudo koje donosi toplinu u svaki dom. Ovi mekani keksi s ukusnom notom limunove korice i bogatim slojem pekmeza savršen su izbor za sve one koji žele unijeti dašak tradicije i ljubavi u blagdanske trenutke. Bilo da ih pripremate za obiteljsko okupljanje, darivanje prijateljima ili kao desert za božićnu večeru, linzeri će zasigurno postati omiljeni među vašim najmilijima.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 g maslaca
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žumanjka
  • 3 žlice šećera
  • Naribana limunova korica

Dodatno:

  • Pekmez po izboru (najčešće od marelice ili maline)
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema: Mikserom miksajte omekšali maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte žumanjke, kiselo vrhnje i naribanu limunovu koricu, te sve dobro promiksajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Na kraju, dodajte brašno i umijesite glatko tijesto. Tijesto je odmah podatno za rad, nije potrebno odmaranje. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini i modlicama vadite oblike po želji. Stavite izrezane oblike na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 13-15 minuta, dok ne dobiju blago zlatnu boju. Ohladite kekse, a zatim ih spojite pekmezom i uvaljajte u šećer u prahu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.