mljac!

RECEPT DANA Oduševite voljene najukusnijom američkom pitom od bundeve

Foto: Pexels
RECEPT DANA Oduševite voljene najukusnijom američkom pitom od bundeve
30.10.2024.
u 09:30
Poslužite ovu ukusnu pitu uz šlag, i uživajte u slasnim okusima koji će vas grijati tijekom hladnih dana.
Pogledaj originalni članak

Uživajte u okusu jeseni s klasičnom američkom pitom od bundeve! Ovaj recept donosi savršen spoj kremaste punjenja od bundeve i hrskave kore, što ga čini neizostavnim desertom tijekom blagdana. Slatkoća bundeve, zajedno s aromatičnim cimetom i đumbirom, stvara toplu i ugodnu atmosferu koja će očarati vašu obitelj i prijatelje. Pripremite ovu pitu i uživajte u svakom zalogaju, bilo uz šalicu kave ili kao završetak obroka. Krenimo na pripremu!

Sastojci: 

Kora za pitu: 

  • 180 g brašna 
  • 2 žlice šećera 
  • 125 g maslaca 
  • 1 žumanjak

VEZANI ČLANCI: 

Fil: 

  • 400 g grubo sjeckane buče 
  • 2 jaja 
  • 160 g šećera 
  • 1 žličica mljevenog cimeta 
  • 1 žličica đumbira 
  • 1 g soli
  • 2 žlice brašna 
  • 200 ml šlaga

Priprema: Pomiješajte brašno, šećer i maslac. Dodajte žumanjak i izradite tijesto. Ostavite ga da odmori u hladnjaku oko 30 minuta, potom razvaljajte i utisnite u posudu za pite, promjera oko 24 cm. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Buču kuhajte u lagano posoljenoj vodi 5-8 minuta, potom ocijedite uz pomoć sita. Izmiksajte je u pire i pustite da se malo ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte ostatak sastojaka u nadjev i ulijte u posudu za pite. Pitu pecite u donjem dijelu pećnice 40-50 minuta. Neka se ohladi. Posipajte s malo šećera u prahu i poslužite sa šlagom.

GALERIJA: Nemojte ih izbjegavati: Ovi začini su prirodni antibiotici i čuvari našeg organizma

Foto: shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Shutterstock
Začini
Foto: Pixabay
Foto: shutterstock

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.