Varivo s mahunarkama idealno je jelo za hladnije dane, kada želimo nešto toplo, hranjivo i zasitno. Bogato bjelančevinama, vlaknima i vitaminima, ovo jelo kombinira razne vrste povrća, koje zajedno stvaraju savršeno izbalansiran obrok. Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusno, rustikalno varivo koje će vam pružiti osjećaj domaće kuhinje i podsjetiti na tradicionalne okuse.
Sastojci:
- 1/2 šalice suhe crvene leće
- 1 batat (narezan na kockice)
- 1 glavica luka (nasjeckana)
- 3 mrkve (narezane na kolutove)
- 3 češnja češnjaka
- 400 g rajčice (narezane na kockice)
- 6 šalica povrtnog temeljca
- 2 čajne žličice kumina
- 1 jušna žlica maslinovog ulja
- ½ čajne žličice dimljene paprike
- 1 šalica špinata
- 1 kriška integralnog kruha po osobi
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk i mrkvu oko pet minuta. Po potrebi, dodajte povrtnog temeljca. Kad luk omekša, dodajte češnjak, kumin i mljevenu papriku, pomiješajte i dinstajte jednu minutu. Dodajte batat, kratko prodinstajte, potom rajčicu i povrtni temeljac. Na kraju dodajte i dobro ispranu crvenu leću. Kada sve prokuha, poklopite, smanjite vatru i ostavite da se kuha oko 20 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte špinat, popaprite varivo i posolite. Poslužite uz krišku integralnog kruha.
GALERIJA: Evo kako napraviti 'lažni' ajvar gotov za samo 30 minuta, a jednako ukusan