mljac!

RECEPT DANA Ovo je najbolji recept za pitu od borovnica

Foto: Lidija Đurić
RECEPT DANA Ovo je najbolji recept za pitu od borovnica
03.04.2024.
u 09:30
Ova pita s borovnicama jednostavna je za pripremu i svima ispada odlično
Pogledaj originalni članak

Mnogima omiljene borovnice i ukusno prhko tijesto s cimetom koje se topi u ustima, apsolutno je neodoljiva kombinacija. Ova pita s borovnicama jednostavna je za pripremu i svima ispada odlično. Recept je na svom Instagram profilu podijelila food blogerica Lidija Đurić i oduševila svoje pratitelje. 

Sastojci:

  • 200 g maslaca
  • 400 g glatkog brašna (ako ima potrebe dodati još malo)
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 žličica cimeta
  • 1 jaje
  • 1 puna žlica grčkog jogurta

VEZANI ČLANCI: 

Fil:

  • 500 g smrznutih ili svježih borovnica
  • 100 g smeđeg šećera
  • sok od jednog limuna
  • 2 pune žlice gustina

Za posipanje:

  • šećer u prahu

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Pećnicu uključiti na 200°C. U posudu staviti suhe sastojke, zatim dodati jaje, jogurt i hladan maslac narezan na listiće. Umijesiti tijesto, ako se previše mrvi, dodajte još malo grčkog jogurta, ako je previše ljepljivo, dodajte još brašna. Podijelite na dva dijela. Prvi dio umotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na 10, 15 min. Drugi dio stavite u pleh 30x20 cm koji ste prethodno premazali maslacem, rukama ga utisnite.

Smrznute borovnice izmiješati sa šećerom, sokom od limuna i gustinom i rasporediti preko tijesta – ne kuha se prethodno. Drugi dio tijesta izvaditi iz zamrzivača i naribati preko borovnica. Peći 35-40 minuta, dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ohladite pola sata. Pospite šećerom u prahu i uživajte! Dok je topla, možete je poslužiti i sa sladoledom od vanilije.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.