mekana i ukusna

RECEPT DANA Uz ova domaća peciva za sendviče više nikada nećete kupovati ona iz pekare

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Uz ova domaća peciva za sendviče više nikada nećete kupovati ona iz pekare
23.09.2024.
u 09:30
Uživajte u domaćim pecivima za sendviče, uz koje će svako jutro biti lakše i veselije!
Pogledaj originalni članak

Domaća peciva za sendviče odličan su izbor za sve koji žele uživati u svježem i ukusnom kruhu pripremljenom kod kuće. Ova peciva su mekana i savršena baza za svaki sendvič, bilo da ih koristite za doručak, ručak ili večeru. Priprema je jednostavna, a s osnovnim sastojcima poput vode, mlijeka i brašna možete brzo napraviti ukusna peciva koja će se svidjeti cijeloj obitelji.

Sastojci:

  • 200 ml mlake vode
  • 200 ml mlakog mlijeka
  • 100 ml ulja
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • Oko 600 g brašna (dodavati po potrebi)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: U zdjelici pomiješajte mlaku vodu, mlijeko, šećer i kvasac. Ostavite smjesu da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne zapjeni. U veću zdjelu dodajte brašno, sol i ulje. Postupno dodajte aktivirani kvasac i počnite mijesiti tijesto dok ne postane glatko i elastično. Ako je tijesto previše ljepljivo, dodajte još malo brašna. Prekrijte zdjelu krpom i ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu oko sat vremena ili dok se ne udvostruči u volumenu.

Kada je tijesto naraslo, podijelite ga na manje dijelove i oblikujte loptice. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno prostora između svake loptice da se ne dodiruju tijekom pečenja. Ostavite oblikovana peciva da odmaraju još 20-ak minuta kako bi dodatno narasla. Peciva pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20-25 minuta ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Stručnjakinja za bonton tvrdi da svi krivo jedemo kruh: Ključno je jedno pravilo s nožem!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.