mljac!

RECEPT DANA Napravite Mousse dvostruku čokoladu - tortu za sve ljubitelje čokolade

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Napravite Mousse dvostruku čokoladu - tortu za sve ljubitelje čokolade
24.01.2024.
u 10:30
Toliko je jednostavna, a toliko ukusna da ćete je poželjeti raditi svaki tjedan.
Pogledaj originalni članak

Ljubitelji čokolade s ovim će receptom doći na svoje. Torta mousse dvostruka čokolada toliko je jednostavna, a toliko ukusna da ćete je poželjeti raditi svaki vikend. Recept je podijelila food blogerica Mila Kovačević, na Instagramu poznata kao @­_mmmila.

Sastojci:

Biskvit:

  • 3 bjelanjka
  • 3 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 1/2 praška za pecivo

VEZANI ČLANCI: 

Čokoladni mousse:

  • 150 grama tamne čokolade
  • 150 grama bijele čokolade
  • 100 ml mlijeka
  • 300 grama slatkog vrhnja
  • 3 žutanjka
  • 50 grama šećera
  • Naranča

Postupak:

1. Bjelanjke istučemo u čvrst snijeg, postepeno dodajemo šećer zatim ostale sastojke tako što se lagano umiješaju u bjelanjke.

2. Kalup za tortu promjera 22 cm prekrijemo papirom za pečenje i u njega ulijemo smjesu za biskvit.

3. Pečemo 15 minuta na 170° C.

4. Biskvit natopimo sokom od naranče ili čokoladnim mlijekom.

VEZANI ČLANCI: 

5. Za čokoladni mousse stavimo mlijeko da zavri. U posebnoj posudi istučemo žumanjke i šećer, postupno dodamo u vruće mlijeko.

6. Vratimo na laganu vatru i miješamo dok se malo zgusne.

7. Maknemo s vatre i smjesu izlijemo na izlomljenu čokoladu (pola smjese u bijelu, a pola u tamnu čokoladu). Miješamo da se čokolada rastopi i nastane glatka krema.

8. Kad se krema ohladi, umiješamo tučeno slatko vrhnje (150 g u tamnu kremu, 150 u bijelu)

9. Bijeli čokoladni mousse namažemo preko biskvita, preko njega tamni (ili obrnuto - kako želite) te tortu stavimo dobro ohladiti.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.