3 zlatna pravila

RECEPT DANA Želite li da i vaše fritule izgledaju ovako zamamno iznutra i izvana, samo se držite savjeta iz ovog recepta

Foto: Marija Herjavić Jerkić
RECEPT DANA Želite li da i vaše fritule izgledaju ovako zamamno iznutra i izvana, samo se držite savjeta iz ovog recepta
03.12.2024.
u 09:30
U lonac stavite dovoljno ulja da fritule ne dodiruju dno i pazite da ga ne pregrijete jer će se izvana zapeći, a iznutra će ostati sirove. Recept je jednostavan, a krajnji rezultat božanstven!
Pogledaj originalni članak

Recept dolazi s bloga Marije Herjavić Jerkić, strastvene kuharice koja čuda radi s tijestom i uvijek ima savjet više za uspješan rezultat.

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Sastojci:

  • 1 jogurt
  • 1 jaje
  • 200 g glatkog brašna
  • 50 g šećera
  • vanilija
  • ribana korica naranče
  • 1/2 praška za pecivo
  • žlica-dvije ruma ili rakije
  • malo soli
  • šećer u prahu za posip

Priprema: Sve sastojke dobro povežite u homogenu smjesu i pomoću žličice ispuštajte u lagano zagrijano duboko ulje. Neka ulje ne bude prevruće jer će se fritulice izvana zapeći, a u sredini ostati sirove. Treba ga biti dovoljno da fritule ne dodiruju dno lonca. Nemojte pretjerivati i ubaciti previše fritula odjednom jer fritule narastu i treba im ostati mjesta da se mogu same okretati. Kad se okrenu i zazlate sa svake strane, izvadite ih na kuhinjski papir da upije višak ulja. Pospite ih šećerom u prahu ili cimet-šećerom, poslužite s džemom, nutellom... kako vam volja!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.