mljac!

Recept za malo ‘lijenije’ koji su željni slatkog: Pogače od dva sastojka koje morate isprobati!

Foto: Shutterstock
Recept za malo ‘lijenije’ koji su željni slatkog: Pogače od dva sastojka koje morate isprobati!
06.09.2023.
u 18:41
Trebaju vam samo brašno i vrhnje
Pogledaj originalni članak

Želite nešto slatko, ali ne da vam se provesti sate u kuhinji? Srećom, ovaj recept možete napraviti vrlo brzo, a trebaju vam svega dva sastojka. Naime, jedna tiktokerica podijelila je svoj recept za pogaču i oduševila mnoge, piše The Sun.

Gurmanica Steph, koja na društvenim mrežama objavljuje kao @steph_cooks_stuff, podijelila je jednostavan recept na Instagramu, a rezultat je izvrstan. "Tražite jednostavan, ukusan i brz recept za pogačice? Napravite ove pogačice samo od brašna i vrhnja", rekla je. Da biste sami napravili pogačice, sve što trebate učiniti je pomiješati tri šalice brašna koje se samo diže i dvije šalice vrhnja.

Rukama ih savijte u luk dok se ne sjedine, a zatim istresite tijesto na lagano pobrašnjenu površinu. Nježno ga umijesite, pazeći da ga ne premiješate. Poravnajte tijesto tako da bude visoko oko 2,5 centimetara i koristite okrugli rezač kako biste dobili savršene krugove - krugove možete rezati i nožem ako nemate rezač. Nakon što ste dobili krugove, stavite ih na lim za pečenje i lagano premažite preostalim vrhnjem. Nakon 12-15 minuta na 200C trebali bi biti zlatno smeđi i spremni za jelo.

Možete ih jesti dok su još tople ili pričekati da se ohlade pa dodati pekmez i vrhnje. Steph je rekla: "Ove pogačice savršene su za lijeno nedjeljno jutro ili užinu u posljednjem trenutku. A najbolji dio? Možete ih preliti čime god želite, od džema i vrhnja do maslaca i meda. "Dakle, ako ste raspoloženi za tople i ukusne pogačice, ali ne želite provoditi sate u kuhinji, isprobajte ova čuda od dva sastojka!"

Nakon što je recept podijelila na internetu, drugi obožavatelji hrane nisu mogli vjerovati koliko ih je lako napraviti. Jedna je korisnica napisala: "Stalno ih radim i svaki put ispadnu savršene. Preukusno!" Drugi je komentirao: "Tako ja radim pogačice, stavim malo limunove korice, ukusno i tako jednostavno." "Baš kad sam pomislio da sam pronašao jednostavan način, netko je našao još jednostavniji s dva sastojka. Jedva čekam da ih napravim", glasio je treći komentar. 

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.