Mljac!

Recept za najbolju paštetu od tune dala nam je Gladuša, a naš vam je savjet – odmah poduplajte količine!

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša
Recept za najbolju paštetu od tune dala nam je Gladuša, a naš vam je savjet – odmah poduplajte količine!
22.08.2022.
u 08:16
Tko ne voli paštetu od tune?! Dovoljno je konzerviranoj tuni dodati samo 2-3 sastojka i već ste dobili ukusnu paštetu, a po receptu najveće gladuše među gastroblogerima, Zrinke Zekulić, dobit ćete raskošan namaz koji možete poslužiti u bezbroj različitih prigoda.
Pogledaj originalni članak

Nije svjedno na što ćete namazati svoju omiljenu paštetu, Zrinka na svom blogu "Gladuša" predlaže da to budu popularni indijski chapati, a možete je poslužiti i uz ove ukusne grisine.

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša

Pašteta od tune

Sastojci:

2 konzerve tunjevine (oko 200 g ocjeđene tune)

100 g kuhanog slanutka

10 manjih ili 5 većih naribanih kiselih krastavaca

1 naribana manja glavica luka ili pola one srednje veličine (opcija)

20 g maslaca

sok od 1/2 limuna (postupno dodavati)

1 žlica senfa

5 komada slanih inćuna

papar

sol (ako nema inćuna)

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša

Postupak:

Sve sastojke stavite u multipraktik i izblendajte do željene konzistencije. Limunov sok postupno dodajte, stalno isprobavajući razinu kiselosti, kako vam ne bi bilo previše kiselo. Ovisno o vašem ukusu, zbog kiselih krastavaca možda vam limunov neće biti potreban.

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša

Chapati 

Sastojci:

160 g pirovog brašna

prstohvat soli

100 ml vode

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša

Priprema:

Brašnu dodajte vodu i ulje pa umijesite glatko, elastično tijesto. Prekrijte ga krpom i pustite da odleži oko 1 sat. Tijesto podijelite u kuglice i razvaljajte ih na izdašno pobrašnjenoj površini. Dobivene pogačice pecite na tavi na srednje jakoj vatri, po želji tavu možete premazati uljem. Kad se na površini pojave mjehurići, chapati je gotov! Da bi bio još ukusniji uhvatite svaku pogačicu hvataljkom i kratko ih pecite na otvorenom plamenu da se napuhnu.

Foto: Zrinka Zekulić/Gladuša

   

Uradi sam

Nikad skuplji sladoled? Napravite ga sami! Ovo su jedina tri recepta koje ćete trebati kad se poželite rashladiti

Mudra izreka kaže da sreću ne možeš kupiti, ali možeš sladoled – a to je ista stvar! Božanstveni desert koji dolazi u tisuću boja, oblika i okusa pa čak i u zimskoj varijanti simbolizira sve što je lijepo u životu: bezbrižno djetinjstvo, prve simpatije, najljepše ljetne uspomene, putovanja u daleke krajeve, prijateljstvo... Ali sladoled možeš i sam napraviti, i to najfiniji koji postoji.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.