Nezaobilazan dodatak

Recept za ovaj fantastičan umak trebat će vam bezbroj puta – neka vam uvijek bude nadohvat ruke

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Recept za ovaj fantastičan umak trebat će vam bezbroj puta – neka vam uvijek bude nadohvat ruke
25.01.2023.
u 12:34
Spoj jabuka, hrena i bijelog vina ovom umaku daje ljuto – slatko – kiselkastu notu, dok vrhnje daje punoću ukusa. Ovaj zanimljivi umak možete kombinirati s ribom, mesom, povrćem…
Pogledaj originalni članak

Ideju za umak dala nam je blogerica Tatjana Miletić koja se uvijek trudi svakom jelu dati zanimljivu notu ili ga obogatiti nekim dodatkom poput umaka koji može biti dobra ideja u posljednji čas.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Umak od jabuka, hrena i bijelog vina

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 jabuka
  • 1 žlica hrena
  • 50 ml bijelog vina
  • 40 g poriluka
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • sol, papar

Priprema:

Na maslacu prodinstajte jabuke otprilike petnaest minuta i odložite ih sa strane. Na tom istom maslacu prodinstajte sitno sjeckani poriluk (5-10 minuta) dok ne omekša. Potom dodajte vino, hren, sol, papar, vrhnje za kuhanje i kuhajte pet minuta. Na kraju dodajte jabuke i štapnim mikserom sve sjedinite. Ako vam smetaju komadići jabuka u umaku, možete ga procijediti prije posluživanja.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.