Pravo osvježenje

Recept za Schwarzwald tortu bez pečenja idealan je za vikend pred nama

Foto: Nikola Matić
Recept za Schwarzwald tortu bez pečenja idealan je za vikend pred nama
16.05.2020.
u 07:00
Recept nam je darovala Mihaela Brijak Gutierrez, jedna od prvih strastvenih pobornica sirovog načina prehrane na našim prostorima i autorica nekoliko vrlo uspješnih knjiga u kojima objašnjava sve prednosti sirovojedstva te dijeli s čitateljima fantastične recepte
Pogledaj originalni članak

Sirova prehrana nije hit-dijeta, to je stil života koji podrazumijeva konzumaciju nekuhane, nepečene i neprerađene hrane. Namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala, vlakana i enzima, a pritom se ne uništavaju enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma. Da bismo vas nagovorili da se i sami okušate u pripremi sirove hrane donosimo vam recept kojem nećete moći odoljeti!

Schwarzwald torta

Kore:

2 šalice oraha

1 šalica datulja

3 žlice kakao-praha

1,5 žlica kakao-zrna

Prvo bademe miksajte do brašna, dodajte datulje i miksajte. Stavite kakao-prah, kakao-zrna i miksajte dok se sve zajedno ne poveže. Polovicu šalice kore ostavite sa strane za dekoraciju vrha torte. Po kori poslažite jedan red očišćenih višanja.

Krema:

3 šalice indijskih oraščića namočenih 2 sata

1 šalica orašastog mlijeka

3/4 šalice agavina sirupa

2 žlice limuna

1 žličica vanilije u prahu

3/4 šalice kakao-mase

U blender stavite indijske oraščiće, mlijeko, limun, vaniliju i miksajte do glatke kreme. Na kraju dodajte kakao-maslac i miksajte ponovo. Raširite kremu po kori, koristite špatulu da biste jednolično razmazali kremu.

Vrh:

2 šalice svježih i zamrznutih višanja, očišćenih

Uzmite 1 šalicu višanja i rasporedite ih po vrhu kreme. Štapićem utisnite svaku višnju u kremu. Uzmite ostatak višanja i rasporedite ih po vrhu torte. Ostatak kore možete posipati za dekoraciju. Spremite tortu u zamrzivač na dva sata, prije posluživanja. U zamrzivaču može stajati do 1 mjesec ili u hladnjaku do 3 dana. 

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RO
RogaBabaroga
09:58 16.05.2020.

a di su ti u tom receptu bademi?

EG
Eghr66VL
14:57 16.05.2020.

Ovo nije Schwarzwald torta!!!!