FRA & KAT, obiteljski restoran nazvan po početnim imenima prijestolonasljednika Franka i Katje, u okolici Pule jedan je od najrazvikanijih. S pravom! Itekako se dobro jede ovdje, od ribljih specijaliteta, uostalom i vlasnik Ljubo dugo je godina i sam ronio, sve do mesnih jela. Carpaccio od škampi na rikoli, salata od hobotnice, jadranske kozice, pedoči, kanaštrele, Jakobove kapice, sve do jastoga, nema što nema na meniju. Domaće je, svježe, ulovljeno ovdje u moru oko Premanture.
Ručak za dvoje Večernjakovih reportera, pedoči te medaljoni s gorgonzolom i boca mineralne itekako pristupačno s obzirom na konkurenciju – 33 eura. A hrana vrhunska! Kći vlasnika, Katja, prava domaćica, brine se o svakom gostu. Iz restorana turisti izlaze sretni, bez osjećaja da im je tko nepotrebno zavukao ruku preduboko u džep.