Lokalna preporuka, to je najbolji način odabira restorana, pogotovo u mjestima gdje ih ima mnogo, a u Rapcu ih je puna riva. I domaći pokazuju tamo prema kraju rive i viču: "Capitano, idite kod Bubića." Pametno je što smo ih poslušali, jer kod Igora Bubića se itekako, praktički uz more, fino jede.
U tanjurima špageti s plodovima mora i lignje s blitvom, a okus – fin. Domaći specijalitet kraf – topi se u ustima. Cijene nisu pretjerane, dagnje na buzaru – 13 eura, a četiri eura više je porcija orade ili brancina.
Za dvoje Večernjakovih reportera, uz bocu mineralne, malo više od 40 eura. Za one dubljeg džepa kilogram zubaca – 70 eura. Iz restorana izlazimo – zadovoljni i siti. Kad smo opet u kvartu, vratit ćemo se u Capitano.
Izbor i kvaliteta jela: 46
(do 50 bodova)
Izbor i ponuda pića: 13
(do 15 bodova)
Posluga i ljubaznost: 9
(do 10 bodova)
Dojmovi i prostor: 16
(do 20 bodova)
Ukupnost ponude: 4
(do 5 bodova)
Ukupno: 88 ČETIRI ZVJEZDICE
80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE
88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE
95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA