Čekajući ručak na terasi restorana aparthotela Miramare nedaleko od luke u Makarskoj – odakle je odličan pogled na središte grada nad koje se nadvilo impresivno Biokovo - gosti se do 18 sati mogu rashladiti u bazenu smještenom u kutu terase.
Najviše je Skandinavaca
Oni koji ovdje odsjednu, imat će doručak s pogledom jer se tu poslužuje i prvi obrok u danu. Hotel je smješten nedaleko od plaže i radi petu sezonu. Najviše je gostiju iz Skandinavije, a ne zaostaju ni domaći. Miramare radi tijekom predsezone, sezone i posezone kada se stalno zaposleni radnici “sele” u Biokovo, hotel istog vlasnika.
Jedna od stalnih je i nasmijana Marijana Glavota koja nam donosi jelovnik te kartu s popisom dvadesetak koktela po cijeni od 30 do 50 kuna. Miramare u ponudi ima gotova jela (dalmatinska pašticada s njokima stoji 60 kuna, kao i teleći naravni, a rižoto od kozica je deset kuna jeftiniji), među predjelima je i vege pjat (50 kuna), tu su tjestenine i rižoti, mesna jela (s prilogom od 65 do 95 kuna), zatim riblja jela (lignje sa žara s blitvom, krumpirom, mariniranim tikvicama i mrkvom stoje 89 kuna), među jelima s roštilja je i BBQ plata za tebe i mene, sofisticiranija inačica klasičnog miješanog mesa, a sadrži teleći kotlet, krilca, punjenu pljeskavicu, dalmatinsku svićicu, pomfrit, povrće iz woka i BBQ umake. Cijena plate iznosi 190 kuna.
Posebni meniji za najmlađe
U Miramareu su mislili i na najmlađe posjetitelje pa u jelovniku postoji i dječji dio (od 45 do 55 kuna) u kojem su ćevapčić Mickey Mouse s pomfritom, a isti prilog poslužuje se i uz pileći bečki odrezak Pčelica Maja te mini riblji filet Nemo. Marijana za desert predlaže svoj omiljeni izbor - souffle od bijele čokolade sa šumskim voćem. Iako Miramare u ponudi ima rožatu, razne sladoledne kupove, voćnu salatu..., Marijanin prijedlog pokazao se punim pogotkom.
Kakva gastronomske ponuda kao prije 100 godina .