NEVJEROJATNA PRIČA

Ribar godinama ispod kreveta čuvao pravo blago, a sada bi mogao postati milijunaš

Foto: Facebook Puerto Princesa/Shutterstock
Ribar godinama ispod kreveta čuvao pravo blago, a sada bi mogao postati milijunaš
01.10.2024.
u 13:30
Prema izvješću Palawan Newsa, ribar iz Puerto Princese svoje je blago pronašao prije više od 10 godina dok je lovio ribu u moru
Pogledaj originalni članak

Korisnike društvenih mreža ovih je dana fascinirala priča o ribaru koji je čitavo desetljeće ispod kreveta držao pravo blago – biser koji bi mogao biti najveći prirodni biser ikada pronađen u povijesti. Muškarac s Filipina pronašao je u moru ogroman biser širok 30 centimetara, dug 67 centimetara i težak nevjerojatna 34 kilograma. Ako procjenitelji potvrde da je nastao unutar goleme školjke, taj bi čovjek mogao preko noći postati bogat, piše UNILAD.

Prema izvješću Palawan Newsa, ribar iz Puerto Princese pronašao je biser prije više od 10 godina dok je lovio ribu u moru. Lokalni mediji izvijestili su da je do otkrića došlo nakon što je sidro njegova broda zaplelo za ogromnu školjku, pa je morao skočiti u vodu kako bi ih odvojio. Kada je otkrio biser, zadržao ga je kao talisman za sreću i spremio ga ispod kreveta.

Kada se preselio u drugi dio pokrajine, dao je biser svojoj teti. Aileen Cynthia Maggay-Amurao, koja radi u lokalnoj upravi kao turistička službenica, preuzela je biser  te je za Guardian izjavila: 'Donio ga je meni jer je bio poprilično težak.' Objasnila je da sada traži stručnjake kako bi potvrdili autentičnost bisera i procijenili njegovu vrijednost.

GALERIJA: Liječnici otkrili: Ovo je 10 najnezdravijih namirnica koje možete unijeti u svoj organizam

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

'Zasad, prema našem istraživanju na internetu, nismo pronašli nikakav zabilježeni podatak  o biseru ovakve veličine. Moj rođak je otkrio kako svaki put kada ide loviti, dotakne biser za sreću', ispričala je rođakinja sretnog ribara.

Ako se potvrdi da biser doista potječe iz goleme školjke, mogao bi biti procijenjen na više od 100 milijuna dolara, što bi ribara preko noći učinilo multimilijunašem.

VEZANI ČLANCI:

U međuvremenu, ribareva teta je, uz njegovu dozvolu, predala je biser gradonačelniku Lucilu R. Bayonu kao turističku atrakciju te se jedinstveni pronalazak nalazi u novoj gradskoj vijećnici u Puerto Princesi. Kako bi saznala kolika je stvarna vrijednost bisera, Maggay-Amurao je zatražila pomoć stručnjaka putem Facebooka.

'Grad Puerto Princesa mogao bi steći prestižnu titulu i srušiti kao mjesto na kojem se nalazi najveći prirodni biser iz goleme školjke, težak 34 kilograma, nakon što se potvrdi njegova autentičnost. Potrebna nam je pomoć gemologa! Za informaciju svima, svi dosad zabilježeni veliki biseri u svijetu potječu iz voda Palawana', napisala je u svojoj Facebook objavi.

Maggay-Amurao želi da svi stanovnici otoka i okolnih područja pomognu u podizanju svijesti o biseru, a čini se da je u tome i uspjela, jer je njezina Facebook objava podijeljena više tisuća puta. Ako se utvrdi da je biser autentičan, nadmašit će trenutnog svjetskog rekordera, biser koji je pronašao lokalni ronilac u Brooke's Pointu na Palawanu, poznat kao Biser Lao Tzua. Taj biser težio je 6,4 kg kada je pronađen 1939. godine, a 2003. gemolog Michael Steenrod njegovu je vrijednost procijenio na 93 milijuna dolara.

Udala se za krpenu lutku: 'U problemu smo jer me prevario, ali borim se za nas zbog našeg sina'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar fidelio
fidelio
17:16 01.10.2024.

Vijećnica je sigurno mjesto za 100 milijuna dolara.