ZABAVA NA OTVORENOM

Neka ovi ljetni praznici budu nezaboravni: Krenite s klincima u potragu za blagom!

'Family playing on beach'
'Stockbyte'
07.08.2024.
u 07:00

Vanjska potraga za blagom za djecu savršena je prilika za istraživanje kvarta, šume ili parka, a uz zabavu, ima i niz drugih prednosti

Počeli su ljetni praznici, što znači da će vaši klinci imati viška slobodnog vremena. Ako ne želite da svaki slobodni trenutak provode ispred računala, TV-a ili nekog drugog ekrana koji na duge staze ne donosi ništa dobro, omogućite im da neko vrijeme provedu zabavljajući se u prirodi. Pritom su dobar izbor potrage za blagom koje će zaokupiti svako dijete, a mogu se prilagoditi različitim uzrastima, podsjeća portal portal Parents.com.

Vanjska potraga za blagom za djecu savršena je prilika za istraživanje kvarta, šume ili parka. Uz zabavu, ima i druge prednosti. Na primjer, poboljšava opažanje i sposobnost rješavanja zadataka, a ako u igri sudjeluje više djece, svi na taj način vježbaju komunikaciju i uče se timskom radu.

 

 

Potraga za blagom počinje mjestom ili nizom lokacija na kojima igrači traže skrivene predmete. Ponekad su zahtjevi jednostavni i jasni, kao što je pronaći cipelu, kamen ili knjigu. Drugi put, kako bi izazov za starije sudionike bio veći, upute za predmete koje treba pronaći dolaze u obliku zagonetki. Na primjer, grupa može dobiti zadatak da pronađe "nešto što mijenja boju," što je šifra za jesenski list. Tragače možete podijeliti u više grupa koje se međusobno mogu natjecati.

Evo nekoliko ideja za potrage za blagom koje će vaše mališane okupirati satima!

GALERIJA Upozorenje: Ovih 6 proizvoda mogu predstavljati ozbiljan sigurnosni rizik za vaše dijete

'Family playing on beach'
1/8

Jednostavna potraga: Mlađa djeca će obožavati ovu potragu u kojoj im dajete jednostavne upute i mogućnost da na temelju jednog opisa pronađu različite predmete – pronađi nešto tanko, nešto smeđe, lomljivo ili hrapavo. Na taj način uče o bojama, teksturama, ali i znanstvenim pojmovima, primjerice ako trebaju potražiti 'nešto prozirno što propušta svjetlo'.

Edukativna potraga: Starija djeca također mogu sudjelovati u potragama za blagom. Njima zadajte zadatke koji će iz usmjeriti na izazovna otkrića. Neka, primjerice, traže pet različitih vrsta listova ili trave, životinjska staništa i slično. Djeca na taj način uče o prirodi i ekosustavu.

Fotografska potraga: Ako vaša djeca uživaju u fotografiji, pošaljite ih u potragu za blagom koja uključuje fotografiranje raznih predmeta. Zagonetke variraju od umjetničkih, primjerice zanimljiv pogled na nebo, do edukativnih, recimo da na drvetu pronađu mjesta gdje su insekti položili jajašca. Na kraju igre, umjesto pronađenih predmeta, pregledavate fotografije.

Potraga uz pomoć QR kodova: Danas su na internetu dostupne i aplikacije za potragu uz pomoć QR kodova. Osoba koja planira potragu različite predmete ili lokacije opisuje upravo QR kodovima. Od prve upute u potrazi, tragače put vodi do kodova koje moraju skenirati svojim mobitelom ili tabletom kako bi dobili sljedeću uputu.

VIDEO Beba rođena u avionu iznad Tihog oceana - mama nije znala da je trudna!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije