Dobro je znati

Roditelji, jeste li spremni za novu školsku godinu? Uvedite nove navike i sve će biti lakše

Foto: Photo by Victoria Borodinova from Pexels
Roditelji, jeste li spremni za novu školsku godinu? Uvedite nove navike i sve će biti lakše
08.09.2019.
u 07:00
Došao je i taj dan u godini kada se djeca vraćaju u školu, a evo nekoliko savjeta kako prebroditi ovu situaciju
Pogledaj originalni članak

Sutra počinje nova školska godina, a svi roditelji misle samo na to jesu li spremni na ovaj veliki događaj. Uz ovih šest savjeta sve će biti barem malo jednostavnije.

Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Povratak rutini spavanja 

Kako bi se smanjio stres ranog ustajanja, potrebno je ranije ići na spavanje. Djeci će puno značiti da na prvi dan škole budu odmorni.  

Kupovina stvari za školu 

Ako još neke stvari za školu nedostaju, najbolje je da se kupovina obavi zajedničkim snagama. Ovako će se djeca naučiti odgovornosti, ali i sami odabrati što im se najviše sviđa.

Dobre navike 

Potrebno je održavati dobre navike i rutine. Buđenje u isto vrijeme, kao i ručak smanjit će im stres, a isto tako će im se i tijelo naviknuti na određene termine i znat će što mogu očekivati.

Domaća zadaća 

Foto: Shutterstock
domaća zadaća

Nešto što sva djeca mrze je domaća zadaća, ali i ona može biti zabavna kada se pretvori u igru. Ovo je posebno važno u prvom tjednu škole. Treba odabrati određeno vrijeme u danu, kao i vremenski period koliko će trajati rješavanje zadataka

Spremni na sve 

Često se pojavljuju nepredvidljive situacije, a zato bi trebalo biti spreman u svakom trenutku. Dadilja ili osoba koja će pričuvati dijete u kritičnim trenucima bi trebali uvijek biti opcija. 

Smanjeno gledanje televizora 

Za mnogu je djecu ljeto idealno za opuštanje i igranje igrica ili gledanje televizije. Zato s novom školskom godinom treba smanjiti vrijeme provedeno pred ekranima, kako bi stigli obaviti druge stvari. Važno je postepeno odvikavati ih od takve vrste zabave, a zamijeniti je na primjer igranjem društvenih igara. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.