Osvježavajući desert

S jagodama baš ništa ne može krenuti krivo

Foto: Borna Filić/PIXSELL
S jagodama baš ništa ne može krenuti krivo
24.02.2014.
u 15:35
Ovaj ukusan i jednostavan desert osvojit će vaša nepca
Pogledaj originalni članak

SHOPPING LISTA

(za 15 kalupa)

Za osnovu:

9 dl slatkog vrhnja

1,5 dl mlijeka

50 g šećera

1 vanilin šećer

korica od limuna

8 g želatina

Za preljev:

70 g šećera

300 g jagoda

 

PRIPREMA:

Stavite slatko vrhnje da provrije s mlijekom, šećerom, vanilin šećerom i korom jednog limuna. Tome dodajte želatinu koju ste prethodno ostavili neka omekša u hladnoj vodi i dobro ocijedili te ostavite dobivenu smjesu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Procijedite, pa rasporedite u 15 kalupa promjera 8 cm i stavite u hladnjak neka stoji oko 5 sati. Prije služenja napravite preljev od karamele, od šećera i jagoda, dobro izrezanih na komade. Ostavite da se kuha 1 minutu. Jagode rasporedite na tanjure, dodajte panacotu i ukrasite karameliziranim umakom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.