Sastojci:
- svježa rukola
- pinjoli
- sjemenke suncokreta
- tempeh
- 1 mrkva
- svježe klice češnjaka
- 200 g mahuna
- malo sezamovog ulja
- malo suncokretovog ulja
- 100 g kvinoje
- 1 crvena paprika
- 1 kriška limuna
- goji bobice
- veganski jogurt
- sol
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Napraviti marinadu za tempeh večer prije. Narezati tempeh na kockice te pomiješati sa soja sosom.
2. Namakati suhe goji bobice sat vremena u mlakoj vodi.
3. Staviti kuhati kvinoju 40 minuta.
4. Prije slaganja u zdjelicu, tempeh kratko popržiti na malo ulja.
5. Na suhoj tavi kratko tostirati sjemenke suncokreta i pinjole.
6. Naribati mrkvu.
7. Svježe mahune prepržiti sa sezamovim uljem u wok tavi.
8. Narezati crvenu papriku na trakice.
9. Napraviti umak tako da se veganski jogurt pomiješa s malo soli, maslinovog ulja i nekoliko kapi limunovog soka.
10. Sastojke slagati u smjeru kazaljke na satu:
11. svježa rukola s pinjolima i tostiranim sjemenkama suncokreta
12. prženi marinirani tempeh
13. ribana mrkva sa svježim klicama češnjaka
14. wok mahune
15.kvinoja
16. trakice svježe crvene paprike
17. kriška limuna
18. osvježavajući umak od veganskog jogurta
19. goji bobice
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka!