mljac!

RECEPT DANA Ovo je najlakši recept za pripremu ukusnih lazanja u samo pola sata

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Ovo je najlakši recept za pripremu ukusnih lazanja u samo pola sata
25.10.2023.
u 11:30
Pokušaj pripreme lazanja od nule može se činiti kao naporan posao, ali 'najlakši" recept za ukusno jelo koje je podijelio BBC Good Food znači da svatko može pripremiti jelo poput pravog talijanskog kuhara.
Pogledaj originalni članak

Ukusne lazanje večera su s kojom bi većina ljudi bila oduševljena nakon dugog dana. Kako vrijeme postaje hladnije, ljudi razmišljaju o obilnim domaćim jelima koja će biti laka za pripremu sredinom tjedna. Međutim, pokušaj pripreme lazanja od nule može se činiti kao naporan posao, ali 'najlakši" recept za ukusno jelo koje je podijelio BBC Good Food znači da svatko može pripremiti jelo poput pravog talijanskog kuhara, prenosi Mirror.

Iako tvrde da se može pripremiti za samo 15 minuta, jelo se kuha od 25 do 30 minuta. 'Djeca će uživati u pomaganju sastavljanja ovog najlakšeg kolača od tjestenine sa slaninom, goveđim mljevenim mesom, crème fraiche umakom i mozzarellom', stoji u opisu. Evo kako ga napraviti.

VEZANI ČLANCI:

Dodavanje malih tajnih sastojaka ono je što će ove lazanje istaknuti od ostalih, poput dodavanja slanine uz ragu kako bi mu se dao okus dima. Također pospite mozzarellom kao i parmezanom po vrhu kako biste lazanje učinili još boljima.

Sastojci:

  • Jedna žlica maslinovog ulja
  • Dva komadića slanine
  • Jedna glavica luka sitno nasjeckana
  • Jedan štapić celera, sitno narezan
  • Jedna srednja mrkva, naribana
  • Dva češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 500 g goveđeg mljevenog mesa
  • Jedna žlica pirea od rajčice
  • Dvije konzerve nasjeckanih rajčica od 400 g
  • Jedna žlica meda
  • 500 g tijesta za lazanje
  • 400 ml creme fraiche
  • 125 g mozzarelle, grubo natrgane
  • 50 g ribanog parmezana
  • Velika šaka natrganih listova bosiljka

Priprema: 

Da biste napravili ovo jednostavno klasično jelo, morat ćete prvo zagrijati ulje u velikoj tavi, nasjeckati slaninu na male komadiće i dodati. Nakon nekoliko minuta dodajte luk, celer i mrkvu i pirjajte na srednjoj temperaturi pet minuta, povremeno miješajući, dok ne omekša. Zatim dodajte češnjak i ostavite još minutu.

VEZANI ČLANCI:

Zatim ćete morati dodati mljeveno meso, miješajući ga i usitniti drvenom kuhačom, a zatim pirjati otprilike šest minuta - dok ne porumeni. Kad porumeni, umiješajte pire od rajčice i kuhajte jednu minutu, dobro pomiješajući s govedinom i povrćem. Dodati nasjeckane rajčice. Kako ne biste izgubili nijednu, napunite svaku limenku do pola vodom kako biste isprali sve rajčice preostale u limenci i dodajte u tavu. Dodajte med i začinite po ukusu. Pirjajte 20 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200 ⁰C. Za slaganje lazanja, malo ragu umaka izlijte na dno kalupa za pečenje ili vatrostalnu posudu, rasporedite umak po cijeloj podlozi i stavite dva lista lazanja na vrh umaka, zatim ponovite s još umaka i drugim slojem tjestenine. Ponovite s još dva sloja umaka i tjestenine, a završite slojem tjestenine.

Stavite crème fraiche u zdjelu i pomiješajte s dvije žlice vode da olabavi i napravite glatki umak koji se može izliti. Prelijte to preko vrha tjestenine, a zatim na vrh stavite mozzarellu. Pospite parmezanom i pecite 25 do 30 minuta dok ne poprimi zlatnu boju i ne zapeče se. Poslužite posipano bosiljkom.

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Zgubider..
Zgubider..
13:37 25.10.2023.

Hm, minuta+nekoliko minuta+20 minuta+30 minuta su za mene sat vremena. Nikako pola sata...