Premda ćemo na nove praznike morati još malo pričekati, vikend je pred vratima pa eto nove prilike za dobar grill. Dobro društvo, dobro vrijeme, dobro meso i to je to! Naravno, također je dobro znati tajne vrhunskih grill majstora s dugogodišnjim iskustvom u pripravljanju najslasnijih delicija. Mi ćemo se družiti s mladom ekipom koja nas je pozvala, ni više ni manje, na burger party na krov jedne zgrade. Donosimo gastro savjete za pripremu slasnih burgera.
- Burgeri su puno zahtjevnije jelo no što se na prvu čini i zato je potrebno posebnu pažnju posvetiti svakom njegovom sloju. Od mesa preko peciva pa sve to izbora povrća i umaka.
- Meso uvijek obrađujte zasebno, na sobnoj temperaturi u za to predviđenoj posebnoj zdjeli. Želite li pojednostaviti stvari, kupite gotovo mljeveno meso. Za vrhunsku gastronomsku deliciju, naoštrite noževe i kosajte meso sami. Iskustvo čini čuda!
- Koristite mješavinu junećeg i svinjskog mesa i to u omjeru 70:30 posto. Junetina će dati savršen okus, a svinjetina osigurati kremastu teksturu.
- Pripremite vatru. Neka bude jaka. Pljeskavice pecite kratko na jakoj vatri kako biste dobili koricu, a onda ju smanjite i ostavite pljeskavice neka se peku još dvije minute sa svake strane. Dobit će hrskavu koricu, a iznutra biti mekane poput putra.
- Želite li da vaši burgeri budu jako hrskavi i posebni, prije samog pečenja uvaljajte ih u kukuruzne pahuljice. One koje jedete za doručak! Nećete požaliti, a i ostavit ćete dojam vrhunskog i hrabrog burger chefa!