Recept

Sjemenke bundeve nemojte bacati - možete pripremiti ukusnu i zdravu grickalicu

Foto: Shutterstock
Sjemenke bundeve nemojte bacati - možete pripremiti ukusnu i zdravu grickalicu
27.10.2020.
u 09:30
Priprema je jako jednostavna i brza.
Pogledaj originalni članak

Ako ste za ručak spremali juhu od bundeve ili ste ju ispekli u pećnici, sigurno ste tijekom pripreme izvadili sjemenke - i bacili ih. Sljedeći put nemojte to napraviti, već ih iskoristite i napravite zdravu i finu grickalicu u kojoj možete uživati bez grižnje savjesti.

Prvo zagrijte pećnicu na 150°C. Uzmite sjemenke očišćene bundeve i isperite ih pod vodom. U posudu za pečenje stavite papir, a zatim ravnomjerno rasporedite sjemenke - pripazite da nisu jedna preko druge jer se neće moći ispeći jednako. 

Nakon pomicanja sata, dulje spavanje zvučalo je primamljivo: No ovo ima mnoge negativne posljedice!

Prelijte s nekoliko velikih žlica maslinovog ulja i dobro posolite. Zatim možete dodati još neke začine po svom ukusu - čili, papar, curry... Dobro promiješajte i pecite u pećnici otprilike pola sata - nakon 15 minuta ih izvadite van i promiješajte. 

Pustite da se ohlade, a zatim ih prebacite u plastičnu zdjelu ili staklenu posudu, prenosi Daily Star.

Nakon što je izgubila rekordan broj kilograma, podijelila recept za palačinke koje ne debljaju:

Foto: Instagram
Foto: RTL
Mirna Posavec
Foto: RTL
Mirna Posavec
Foto: RTL
Mirna Posavec
Foto: RTL
Mirna Posavec
Foto: RTL
Mirna Posavec
Foto: Instagram
Mirna Posavec

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RO
Rogger
09:30 27.10.2020.

Jel su one dobre isto za sprjecavanje virusa?