Recept dana

Školjkice punjene špinatom u gazpaccu

Foto: nnn
Školjkice punjene špinatom u gazpaccu
11.08.2011.
u 09:00
Slasno jelo koje ne ‘vuče’ kalorije, osim ako ne pretjerate s parmezanom i ne zahtijeva mnogo vremena za pripremu
Pogledaj originalni članak

Tjestenina u obliku školjkica, mladi špinat, rajčice, svježi krastavac, češnjak, maslac, parmezan, jaje, sol, papar, maslinovo ulje...

Školjkice skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i provaljajte po maslacu, špinat blanširajte, narežite na rezance te zapržite na češnjaku uz dodatak razmućenog jaja. Tom smjesom napunite školjkice te ih položite na tanjur u kojem ste servirali hladnu juhu od rajčica, krastavaca i češnjaka. Pospite parmezanom. Dobar tek!

Savjet više: sljubite sa zlatom okićenom malvazijom porečkog vinogorja.  Festigia je odličan izbor za lagana ljetna jela. Ugodno ohlađena, mirisna malvazija podsjetnik je na zelenu Istru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SU
sun
18:22 12.08.2011.

A kaj s juhom...jel\' za to ima neki recept???

DH
dhl
16:17 15.08.2011.

Kao prvo, gazpacho se piše sa \"ch\" i ne sa \"cc\". Kao drugo, gazpacho nije juha (jer se ne kuha) a okusom je daleko od \"juhe od rajčica\" Lost in translation?