sada je upozorila druge

Skoro je umrla zbog cheeseburgera iz McDonald'sa: 'Bilo je zastrašujuće iskustvo'

Foto: Shutterstock
Skoro je umrla zbog cheeseburgera iz McDonald'sa: 'Bilo je zastrašujuće iskustvo'
30.09.2024.
u 15:30
Nakon reakcije na cheeseburger završila je u bolnici gdje su joj rekli da ne znaju što bi se dogodilo da nisu tako brzo stigli
Pogledaj originalni članak

Beth Mcintosh je u McDonald's u engleskom gradu Exeteru. Samo nekoliko minuta nakon što je pojela cheeseburger, pala je u  anafilaktički šok te je hitno prebačena u bolnicu. "Bilo je prilično ozbiljno. Zapravo sam mislila da je to to. U roku od nekoliko minuta lice mi je bilo potpuno crveno, a oči su mi bile natečene. Grlo mi se počelo zatvarati. EpiPen me malo popravio do dolaska hitne pomoći", objasnila je Beth.

Dodala je da su u bolnici rekli ne znaju što bi se dogodilo da nisu tako brzo stigli. Bilo je to "vrlo zastrašujuće" iskustvo za Beth koja kaže da joj je ovo bila prva alergijska reakcija. Prije tri godine saznala je da je alergična na orašaste plodove, a reakcija na burger iz McDonald'sa je bila toliko loša da je dobila "sekundarnu reakciju" dok je bila u bolnici, piše The Sun.

"Svrbež, žarenje, kašalj i teškoće s disanjem trajali su oko četiri sata", rekla je. Burger, koji je dio McDonald'sovog saver menija, sastoji se od goveđe pljeskavice, ploški cheddar sira, kečapa, kiselih krastavaca, luka i senfa. Agencija za standarde hrane u Ujedinjenom Kraljevstvu (FSA) izdala je hitno upozorenje osobama s alergijom na kikiriki nakon što je početkom ovog tjedna otkriveno da su neki proizvodi od senfa na tržištu možda bili kontaminirani.

VEZANI ČLANCI:

McDonald's je inzistirao da senf koji koriste nije jedan od njih. FSA je objasnila da su pratili izvor kontaminiranih sastojaka do proizvođača u Indiji, ali da i dalje surađuju s lokalnim vlastima i tvrtkama da bi identificirali pogođene proizvode. Dodali su da bi oni s alergijama na kikiriki trebali izbjegavati jesti bilo što sa senfom dok se ne identificiraju svi proizvodi koji su mogli biti kontaminirani.

"Oni s alergijom na kikiriki trebali bi izbjegavati konzumiranje proizvoda koji sadrže senf kao sastojak dok ne identificiramo pojedinačne proizvode na koje to utječe", rekla je Rebecca Sudworth, FSA-ova direktorica prehrambene politike. Roditelji i skrbnici djece koja imaju alergiju na kikiriki trebali bi provjeriti etikete hrane koju kupuju i, ako jedu vani ili uzimaju hranu za van, raspitati se u restoranu ili kafiću o hrani koja bi mogla sadržavati senf.

"Svjesni smo nedavnog upozorenja Agencije za standarde hrane (FSA) u vezi s potencijalnom kontaminacijom proizvoda od senfa s kikirikijem i želimo uvjeriti naše kupce da senf koji se isporučuje McDonald'su, a time i naši proizvodi, ni na koji način nisu pogođeni ovim problemom", izjavio je glasnogovornik McDonald'sa. Poručili su i da ne mogu u potpunosti osigurati da bilo koja stavka u restoranu u potpunosti ne sadrži alergene.

GALERIJA: Ovo ne možemo ni zamisliti: Evo kakva se sve hrana nudi u McDonald's restoranima diljem svijeta

Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s
Foto: McDonald`s

No, Beth smatra da jelovnik McDonald'sa možda nije siguran za one koji pate od alergija. McDonald's nije izdao posebno upozorenje o senfu, a Beth kaže da je nisu pitali o alergijama kada je naručivala te se boji da bi to moglo imati ozbiljne posljedice za druge. "Stvarno sam uzrujana jer McDonald's nije obavijestio ljude s alergijama na orašaste plodove. Dovoljno je da netko nema EpiPen sa sobom".

Upozorenje je objavila i na svom TikToku. U kratkom videu rekla je da je mislila da će umrijeti. "Bilo je to vrlo zastrašujuće iskustvo. Nisam mislila ništa o senfu. Nisam razmišljala toliko unaprijed i mislila sam da ću izgubiti život", zaključila je.

Došao u McDonald’s po hranu i dobio neočekivani 'poklon': 5.000 dolara u vrećici!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JF
Jure_Francetić
18:06 30.09.2024.

Jel to bijo čizburger sa sirem? Možda je zato?