Najslađi festival Zagreb Coffee&Chocofest otvoren je jučer u podne, a ljubitelji čokolade i kave moći će u njemu uživati skroz do nedjelje. Festival se ove godine održava u zgradi HDLU-a na Trgu žrtava fašizma (stara džamija), a vrata su otvorena svima (ulaz je besplatan) svakoga dana od 10 do 21 sat.
Gastro.hr i Chocofest pozivaju vas u nedjelju na Gastro.hr radionicu kuhanja za njega i nju! Blogeri iz naše Gastrosfere, Jadrana Ćurković i Dino Bebić, u nedjelju 9. veljače u 15 sati pripremit će vam dva brza deserta koji su idealan izbor za slasticu za Valentinovo. Jadrana dobro zna da muškarci vole kremaste deserte, pa će kombinirati tamnu čokoladu i naranče, dok će Dino ovog Valentinova djevojku iznenaditi zanimljivom kombinacijom bijele čokolade i bučina ulja.
Jadrana je po danu menadžer marketinga, a nakon dnevnih obveza posvećuje se svom već dobro poznatom brendu Najfiniji kolači. Imali ste je prilike upozati i u kulinarskom showu Tri,dva, jedan - peci! gdje je bila član žirija. Dino, osim što je naš bloger, mlada je kuhinjska snaga u restoranu hotela The Westin Zagreb, a vodi i svoj blog Gastrokult.
Dino Bebić i Jadrana Ćurković. Foto: Gastro.hr
Stoga nemojte propustiti druženje s nama! Radionica će trajati sat vremena, pripremljeno je oko 40 sjedaćih mjesta (prostor u prizemlju HDLU-a, odmah kod glavnog ulaza, samo skrenite desno prije stepenica koje vode na kat), program je otvoren za sve posjetitelje - pridružite nam se i naučite pripremati deserte za zaljubljene. Uživajte u našem društvu, otkrijte neke nove trikove za pripremu slastica, kušajte deserte koje će Jadrana i Dino pripremiti i dobro se zabavite!
Na najslađem festivalu, osim naše radionice, možete kušati vrhunske čokolade i kave, praline od čvaraka te razne čokoladne delicije poput onih s pršutom, vinom ili maslinovim uljem. Vrhunski hrvatski baristi pokazat će vam umijeće latte arta, odnosno ukrašavanje kave pjenom i pripremanju koktela od kave. Organizatori su za vas pripremili i gostovanje svjetski poznatih umjetnika Karen Eland i Saimira Stratija.
Umjetnica iz SAD-a slika kavom, a njen albanski kolega specijalizirao se u izradi impozantnih mozaika s raznim materijalima, poput zrna kave. U subotu ćete se moći zabaviti na koncertu Africa, Coffee&Choco Sensations, kada nastupaju Ismail Balde Commi (Senegal) & djembe grupa "Silaba" iz Zagreba. Zadnji dan, odnosno nedjelja, rezerviran je za najmlađe kada će se na Dječjem čoko danu izrađivati figurice od jestive ticino mase, a svoj zabavni program izvest će Mak teatar. Što vas još očekuje možete detaljno istražiti na službenim stranicama festivala.